Argentina atinge noi recorduri în producția, consumul și exportul de carne de porc

Argentina atinge noi recorduri în producția, consumul și exportul de carne de porc


Sectorul argentinian de carne de porc înregistrează o creștere fără precedent.

ntre ianuarie și august 2025, țara a atins vârfuri istorice în ceea ce privește sacrificările și producția: au fost sacrificate 5.521.175 de capete, iar producția totală a fost de 526.463 de tone, conform datelor oficiale de la Ministerul Agriculturii, Creșterii Animalelor și Pescuitului, SENASA și INDEC.

 

Creșterea nu este un eveniment izolat. În ultimul deceniu, sacrificările de porci au menținut o rată medie anuală de creștere de 6%, consolidând sectorul ca fiind unul dintre cele mai dinamice din producția națională de carne.

 

În același timp, consumul intern a atins și el un record istoric: a crescut de la 10 la 17,95 kilograme pe cap de locuitor în zece ani, consolidând carnea de porc ca o opțiune din ce în ce mai populară pe mesele argentiniene.

 

Profilul de export urmează o tendință pozitivă: Argentina are acum peste 54 de piețe deschise pentru produse și subproduse din carne de porc. Anul trecut au fost adăugate noi destinații strategice, inclusiv Paraguay, Uruguay și Filipine, lărgind orizontul de creștere al sectorului.



Poti fi interesat si de