Aqua D&P Technologies a implementat cea mai moderna tehnologie de epurare a apelor uzate la Abatorul Peris
Vineri, 07 Mai 2021
Vineri, 07 Mai 2021
Statia de epurare este proiectata si implementata dupa cele mai inalte standarde tehnologice existente la nivel european, de catre compania Aqua D&P Technologies din Cluj-Napoca. Constructia a durat aproximativ un an si jumatate, iar investitia s-a ridicat la 2 milioane de euro.
„In contextul cresterii semnificative a volumului capacitatii de productie, implicit a crescut si consumul de apa, iar atentia noastra s-a indreptat catre gasirea unei solutii performante pentru cresterea capacitatii de tratare a apelor uzate. Suntem preocupati permanent in derularea unui management responsabil al resurselor noastre, iar prin investitiile alocate in sisteme performante ramanem permanent dedicati politicilor de responsabilitate fata de mediul inconjurator”, Bogdan Grama, Director General, Abatorul Peris.
Aqua D&P Technologies – furnizor de sisteme performante in domeniul protectiei mediului pentru sectorul industrial
Statia de epurare implementata in cadrul Abatorului Peris este proiectata pentru un debit zilnic de maximum 900m3, iar in prezent functioneaza zilnic la o capacitate de 600m3. Efluentul (apa epurata) este deversat la calitate NTPA 001, intr-un emisar natural.
Costul mediu pentru epurarea unui metru cub de apa este de 0,8 euro. Acesta este extrem de mic, avand in vedere gradul crescut de impurificare a apei uzate la iesirea din fabrica si faptul ca apa epurata se deverseaza ulterior intr-un emisar natural la o calitate constanta. In aceste conditii, costul anual de exploatare a statiei este de circa 160.000 euro (energie, consumabile, personal).
„La Peris am implementat una dintre cele mai moderne statii de epurare a apelor uzate, proiectata special pentru un abator de carne de porc din Romania. Afirm asta pentru ca aici, pe langa echipamente si know-how, am putut implementa tehnologia folosindu-ne de constructii noi, realizate dupa proiectul nostru. Acest lucru face o diferenta majora din toate punctele de vedere: performanta, costurile echipamentelor, accesabilitate in exploatare si, nu in ultimul rand, de ordin estetic”, declara Inginer Paul Chezan, Director Vanzari, Aqua D&P Technologies.
Aqua D&P Technologies din Cluj-Napoca este o companie romaneasca cu o vasta expertiza in domeniul apelor uzate industriale. Pentru mai multe referinte accesati https://www.aquadp.ro/statii-
„Am avut o colaborare foarte buna cu furnizorul instalatiei de epurare, Aqua D&P Technologies din Cluj-Napoca, inca din primele etape, cele de proiectare si montaj, iar expertiza lor a fost una extrem de valoroasa mai ales in momentul punerii in functiune, cand am avut nevoie de asistenta si consiliere. Experienta lor in domeniul protectiei mediului la nivel industrial si-a spus cuvantul, iar acum Abatorul Peris beneficiaza de o statie de epurare a apelor uzate moderna si performanta, cu o capacitate de 900 m3/zi si care respecta toate normele europene de mediu,” a declarat Bogdan Grama, Director General, Abatorul Peris.
Abatorul Peris SA este una dintre cele mai mari si moderne unitatati de abatorizare si procesare a carnii de porc din Romania, subsidiara a Grupului Agricover, principalul jucator din agribusiness-ul romanesc. Abatorul Peris SA beneficiaza de certificare International Food Standard, are peste 600 angajati, opereaza un lant propriu de 24 de magazine de desfacere in Bucuresti si imprejurimi, sustine in mod activ peste 46 de ferme de porci din Romania si detine parteneriate cu cele mai importante lanturi comerciale din tara.
Tehnologia de epurare
Fluxul statiei de epurare implica patru etape: mecanica, fizico-chimica, biologica si de deshidratare a namolului rezultat in urma proceselor de epurare. Aceasta ultima etapa, cea de deshidratare a namolului, este extrem de importanta, deoarece reduce semnificativ costurile de gestionare a acestuia. Astfel, in loc de 30 m3 de namol zilnic, rezulta o cantitate de sase ori mai mica. Namolul deshidratat este depozitat pe platforme de uscare/maturare, iar dupa o anumita perioada se utilizeaza ca fertilizant. Intregul proces de epurare este monitorizat permanent, instalatia beneficiind de automatizare completa, cu sistem SCADA. Acest lucru simplifica foarte mult munca operatorilor si restrange semnificativ riscul aparitiei de erori umane care sa afecteze parametrii de functionare.
„Compania noastra ofera solutii personalizate pentru protectia mediului pentru sectorul industrial – statii de epurare, echipamente specifice, incineratoare deseuri si biotehnologii de ultima generatie de la producatori recunoscuti la nivel global - care se diferentiaza prin calitate si fiabilitate. Suntem o echipa dinamica si avem expertiza necesara pentru a propune cele mai bune solutii pentru orice tip de afacere. Ne recomanda cele peste 100 de proiecte, statii de epurare implementate sau inca in faza de executie, atat in Romania, cat si in stainatate, si putem spune ca suntem un partener de incredere, de cursa lunga, care isi trateaza cu respect partenerii si care pune multa pasiune in concretizarea proiectelor,’’ mentioneaza Inginer Paul Chezan, Director Vanzari, Aqua D&P Technologies.
Noua unitate de productie si noul centru logistic din Rheinstetten au insemnat pentru EDEKA S&uum...
De aceea, primul pas catre o instalatie eficienta este contractarea unui consultant profesionist ...
De la inceputul anilor 90’, fondatorul FIX PRO, Nesti Tarusha, s-a concentrat pe distributi...