Aproximativ 24.000 de porci de la o ferma din Ipotesti, eliminati din cauza pestei porcine africane

Aproximativ 24.000 de porci de la o ferma din Ipotesti, eliminati din cauza pestei porcine africane


Aproximativ 24.000 de porci de la o exploatatie comerciala din localitatea Ipotesti vor fi eliminati din cauza unui focar de pesta porcina africana confirmat la suine din ferma respectiva, a declarat, marti, prefectul Stefan Nicolae.

Prefectul a precizat ca focarul de pesta porcina africana la exploatatia comerciala de suine din comuna Ipotesti a fost confirmat luni seara iar marti s-a intrunit Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor, care a hotarat luarea masurii de ucidere a tuturor celor aproximativ 24.000 de porci din ferma.

 

'Miercuri va incepe uciderea porcilor, luni seara a fost confirmat focarul, astazi s-a intrunit CLCB Olt si a aprobat Planul de masuri privind combaterea pestei porcine africane in exploatatia comerciala din Ipotesti, unde se va aplica masura eliminarii tuturor suinelor', a spus prefectul.

 

Aceasta a este a treia oara in ultimii sase ani cand la ferma de suine de la Ipotesti este confirmat focar de pesta porcina africana, primul focar fiind confirmat in noiembrie 2019, cand au fost eliminati circa 3.700 de porci, iar al doilea, in vara anului 2021.

 

O alta ferma din judetul Olt, din Negreni (orasul Scornicesti), a fost afectata de pesta porcina africana in luna aprilie anul acesta, cand au fost ucisi 11.500 de porci din respectiva exploatatie.



Poti fi interesat si de