Aproape jumatate dintre romani gatesc zilnic


Potrivit celui mai nou studiu realizat de Reveal Marketing Research, 43% dintre romani declara ca gatesc zilnic sau aproape zilnic si 14% sustin ca isi comanda mancare cu livrare la domiciliu de 2-3 ori pe saptamana.

Ce asteptari au romanii atunci cand apeleaza la serviciile de food delivery?

Aproape 55% vor ca mancarea sa ajunga calda, peste 45% vor ca livrarile sa fie facute in conditii de igiena maxima iar aproape 37% isi doresc un timp scurt de livrare. Totodata, peste 20% au mentionat ca asteapta ca livrarea sa fie gratuita si fara o valoare minima pentru comanda. Plata online si livrarea fara contactul cu livratorul sunt asteptari pe care sub 10% dintre cei intervievati le au atunci cand comanda mancare.

 

Majoritatea parintilor gatesc in fiecare zi

Pentru ca mancarea gatita in casa este importanta, atat pentru parinti, cat si pentru copii, studiul Reveal Marketing Research a inclus in studiu si parinti cu copii. Astfel, studiul arata ca 46% dintre parinti declara ca gatesc in fiecare zi pentru copiii lor, iar 23% gatesc intre 2 si 3 ori pe saptamana. Semnificativ mai multi parinti, cu venit scazut pe gospodarie, gatesc pentru copii in fiecare zi (50%) versus parinti cu venit ridicat pe gospodarie (34%).

 

Totusi, atunci cand nu gatesc, parintii comanda mancare cu livrare la domiciliu prin aplicatiile de tip food delivery. In ceea ce priveste frecventa, 15% dintre parinti sustin ca obisnuiesc sa comande mancare de 2 -3 ori in cursul unei saptamani.

 

Ce alimente prefera copiii?

In ceea ce priveste produsele pe care copiii isi doresc sa le comande, parintii spun ca pizza (54%), cartofii prajiti (27%) si burgerii (23%) se afla in topul preferintelor. In timp ce mananca, 62% dintre copii stau la masa, fara alte preocupari, 29% se uita la televizor si 22% se joaca pe telefon sau tableta.

 

Datele au fost colectate in luna august, prin metoda CAWI (computer assisted web interview), pe un esantion reprezentativ national (urban si rural), 1007 interviuri + Marja de eroare este de +/-3%. Nivel de incredere: 95%.

 



Poti fi interesat si de