Aproape 700 dintre romanii care lucreaza la Tönnies sunt infectati cu COVID-19

Aproape 700 dintre romanii care lucreaza la Tönnies sunt infectati cu COVID-19


La abatorul Tönnies din Rheda-Wiedenbrück, in landul Renania de Nord-Westfalia, aproape 700 de angajati romani au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizeaza ca reprezentantii Consulatului General al Romaniei la Bonn au intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale si compania de prelucrare a carnii pentru a solicita luarea de masuri privind gestionarea situatiei create si a obtine informatii suplimentare privind cetatenia, identitatea si starea de sanatate a persoanelor infectate cu COVID-19.

 

Potrivit informatiilor preliminare obtinute de catre oficiul consular, pana in prezent, conform testelor efectuate, 1.300 de lucratori au fost depistati pozitiv pentru infectia cu COVID-19, iar aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate in carantina. Tuturor lucratorilor care se afla in carantina le sunt asigurate hrana si alte bunuri de stricta necesitate.

 

Sambata, oficiul consular a fost notificat ca 17 cetateni romani au parasit locatia de carantina, autoritatile locale facand demersuri pentru identificarea acestora.

 

Consulatul General al Romaniei la Bonn mentine legatura cu reprezentantii companiei si autoritatile locale si este pregatit sa acorde asistenta consulara, conform competentelor legale si cu stricta respectare a masurilor adoptate de autoritatile germane in contextul pandemiei de COVID-19, mentioneaza Ministerul Afacerilor Externe.



Poti fi interesat si de