Apetitul pentru carnea de pui va sustine productia mondiala de carne in urmatorul deceniu

Apetitul pentru carnea de pui va sustine productia mondiala de carne in urmatorul deceniu


Pesta porcina africana si pandemia de coronavirus lovesc productia de carne pentru moment insa nu vor putea opri expansiunea industriei in urmatorul deceniu, gratie in mare parte apetitului lumii pentru carnea de pui, informeaza Bloomberg.

Productia mondiala de carne va creste cu 12% pana in 2029, iar carnea de pasare va fi responsabila pentru jumatate din aceasta crestere, pe masura ce tari precum Brazilia si China vor majora productia, se arata intr-un raport elaborat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) si Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO).

 

Cele doua organizatii au anuntat joi ca productia mondiala de carne isi va reveni treptat pana in 2025, dupa ce a atins un punct minim in acest an din cauza pestei porcine africane si a impactului potential al pandemiei de coronavirus.

 

Insa, cresterea productiei de carne este o veste proasta pentru mediul inconjurator. Emisiile de carbon de pe urma agriculturii ar urma sa creasca cu 6% in urmatorul deceniu iar septelul va fi responsabil pentru cea mai mare parte din amprenta poluanta a sectorului agricol, sustine raportul OECD si FAO. Chiar daca ingrijorarile legate de mediu si sanatate vor determina mai multi consumatori din tarile bogate sa treaca la o dieta bazata pe plante, oamenii din pietele emergente continua sa adauge mai multa carne si produse lactate la dieta lor.

 

Tarile cu venituri medii si reduse nu vor trece in masa la o dieta pe baza de plante in urmatorul deceniu, sustine Holger Matthey, economist la FAO. "Acest lucru ne arata ca trebuie sa facem mai multe in termeni de sustenabilitate, promovare si altele", a explicat Matthey.

 

Carnea de pui este prima alegere pentru consumatorii din tarile in curs de dezvoltare gratie preturile reduse, subliniaza raportul OECD-FAO. Insa chiar daca consumul global de carne va creste, va creste intr-un ritm mult mai lent decat in trecut.



Poti fi interesat si de