Animalele sacrificate si productia de carne, in scadere la toate speciile in 2020
Miercuri, 30 Iunie 2021
Miercuri, 30 Iunie 2021
Astfel, in anul 2020, numarul de bovine sacrificate in unitatile industriale (abatoare) a scazut fata de anul precedent cu 32,7%, pana la 131.906 capete, iar sacrificarile de porcine au scazut cu 5,8%, la 3,695 milioane capete. Fata de anul precedent, productia de carne de bovine a scazut cu 26,1% (32.191 tone), iar cea de porcine cu 3,2% (331.456 tone).
De asemenea, numarul de ovine si caprine sacrificate in abatoare a scazut fata de anul precedent cu 44,5%, la 3,695 milioane capete, iar productia de carne de ovine si caprine s-a diminuat cu 41,3% (7.228 tone).
In ceea ce priveste numarul de pasari sacrificate in unitatile industriale in 2020, acesta a scazut fata de anul 2019 cu 3,1%, pana 271.828 capete, iar productia de carne de pasare a consemnat un recul cu 4,1% (462.316 tone). Din totalul pasarilor sacrificate - 270.180 de capete au fost pui, iar 446 gaini.
Potrivit INS, sacrificarile de bovine au fost preponderente in regiunile Nord-Est (43,1%), Sud-Muntenia (13,9%) si Nord-Vest (12,4%), in timp ce sacrificarile de porcine au detinut cele mai mari ponderi in regiunile: Vest (peste 37,0%), Sud-Muntenia (25,1%), Nord-Est (13,1%) si Nord-Vest (11,5%).
In 2020, cele mai importante ponderi ale sacrificarilor de ovine si caprine au fost inregistrate de regiunile: Sud-Muntenia (peste 31%), Vest (peste 19%), Centru (15,7%), Nord-Est (12,9%) si Sud-Est (11,4%).
De asemenea, anul trecut, sacrificarile de pasari au fost preponderente in regiunile Sud-Est (25,0%), Nord-Est (24,9%), Centru (16,0%), Sud-Vest Oltenia (12,6%) si Sud-Muntenia (9,6%).
"Fara doar si poate, produsele vor fi la preturi normale, nu se anticipeaza cresteri semnificativ...
Aceste criterii sunt si cele care au stat la baza desemnarii brandului Fragedo, drept „Nr. ...
Conform unui comunicat al MADR, printre subiectele ridicate de oieri au fost mentionate subventii...