Angst are un nou administrator judiciar, care va restructura brandul cu traditie in industria carnii

Angst are un nou administrator judiciar, care va restructura brandul cu traditie in industria carnii


INFINEXA Restructuring, companie antreprenoriala romaneasca specializata in restructurarea firmelor aflate in dificultate, cu active de peste 130 de milioane de euro in administrare, a fost confirmata de Tribunalul Ilfov in calitate de administrator judiciar al companiei Angst, in consortiu cu Prime Insolv Practice SPRL, potrivit unui comunicat de presa.

“Strategia noastra presupune o infuzie de capital din partea noului actionar, restructurarea operationala a companiei si valorificarea unor active neesentiale planului de reorganizare. De altfel, schimbarea actionariatului a creat deja premisele pentru o reorganizare de succes, iar noi depunem toate eforturile pentru maximizarea gradului de recuperare a creantelor, astfel incat sa reusim mentinerea pe piata a brandului Angst, nume cu traditie in industria romaneasca de carne”, a declarat Radu Tudor, Senior Partner INFINEXA Restructuring.

 

Procesatorul de carne Angst Ro SRL a intrat in insolventa in 29 martie 2024, la cererea creditorilor Abatorul Peris si Primo Mix Food. Compania se afla acum in faza de observatie, urmand ca administratorul judiciar sa propuna un plan de reorganizare. Fondata in urma cu trei decenii, Angst e unul dintre principalii jucatori din industria autohtona de carne, cu peste 170 de angajati si o retea de mangazine alimentare proprii.

 

In prima jumatate a anului 2024, 432 de companii din industria prelucratoare au inaintat cereri de intrare in insolventa, comparativ cu 385 in aceeasi perioada a anului trecut. Dintre acestea, 20 de companii din domeniul alimentar, care se ocupa cu prelucrarea si conservarea carnii si fabricarea produselor din carne au facut obiectul unor cereri de deschidere a procedurii de insolventa, sapte avand in acest moment procedura deschisa.

 

INFINEXA Restructuring este o companie antreprenoriala romaneasca specializata in restructurarea firmelor aflate in dificultate. Infiintata in 2022, gestioneaza active in valoare de peste 130 de milioane de euro si administreaza judiciar societati precum Blue Air, Vivre Deco, Hidroconstructia.



Poti fi interesat si de