Angajamentul McDonald's: zero emisii de carbon pana in 2050

Angajamentul McDonald's: zero emisii de carbon pana in 2050


McDonald's isi reafirma angajamentul, la nivel global, de a atinge obiectivul 'zero emisii de carbon' pana in 2050, eforturile consolidate din 2018 si pana in prezent in aceasta directie avand ca efect reducerea cu 8,5% a emisiilor absolute ale restaurantelor si birourilor, a anuntat compania.

Compania se alatura, astfel, initiativei Organizatiei Natiunilor Unite si adera la pactul global 'Business ambition for 1.5°C', prin care se angajeaza sa atinga un nivel net al emisiilor de dioxid de carbon egal cu zero pana in anul 2050.

 

'In scopul unui viitor sustenabil, care are in vedere limitarea incalzirii globale la 1,5°C, McDonald's va continua demersurile de reducere a emisiilor in toate ariile sale de impact, in linie cu obiectivele existente pentru anul 2030 si in conformitate cu implementarea celor mai eficiente masuri stabilite de SBTi. Eforturile consolidate din 2018 si pana in prezent in aceasta directie au avut ca efect reducerea cu 8,5% a emisiilor absolute ale restaurantelor si birourilor si o scadere de 5,9% a emisiilor provenite din lantul de aprovizionare, comparativ cu anul 2015', se mentioneaza in comunicat.

 

Reprezentantii companiei sustin ca o lume cu mai putine emisii ale gazelor cu efect de sera si o temperatura globala constanta ar putea fi o solutie la fenomenele meteorologice severe care ii afecteaza pe operatorii de restaurante si comunitatile acestora, oferind, astfel, conditii mai bune pentru fermierii care muncesc din greu pentru a le oferi clientilor restaurantelor preparatele preferate din meniu.

 

In Romania, McDonald's se aliniaza angajamentului global si sub platforma Better M, compania desfasoara o serie de actiuni ce au ca obiectiv comun inlocuirea ambalajelor de plastic cu variante sustenabile

 

'In 2021, am continuat sa inovam in materie de sustenabilitate si am introdus noi variante de ambalaje mai bune pentru mediul inconjurator. Local, incurajam obiectivele globale de a atinge zero emisii de carbon pana in anul 2050 si suntem pregatiti sa luam si mai multe masuri pentru protejarea mediului inconjurator. Companiile au devenit mult mai constiente de importanta impactului pe care business-ul il are intr-o comunitate si vedem din ce in ce mai multe masuri luate cu scopul de a crea un viitor mai sustenabil pentru generatiile urmatoare si ne dorim sa fim parte din aceasta schimbare', a declarat Paul Dragan, director general Premier Restaurants Romania.

 

Premier Restaurants Romania opereaza restaurantele McDonald's in Romania. McDonald's este lider al pietei restaurantelor, cu 88 de restaurante in 27 de orase, dintre care 43 restaurante cu McDrive si 44 de cafenele McCafe. Pana in prezent, compania a investit peste 800 milioane de lei in Romania si are o echipa de 5.000 de angajati care le ofera consumatorilor produsele preferate, pregatite din ingrediente de calitate si servite de fiecare data cu zambetul pe buze.Poti fi interesat si de