Amenzi uriase pentru transporturi clandestine de animale vii

Amenzi uriase pentru transporturi clandestine de animale vii


Inspectorii sanitar-veterinari efectueaza controale in punctul de frontiera si in targurile din judetul Giurgiu pentru a preintampina aparitia virusului pestei porcine africane.

In ultima saptamana au fost aplicate amenzi in suma totala de 24.000 de lei pentru transporturi de animale vii, fara documente de provenienta, a declarat seful Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), Liviu Florescu.

 

"La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, Bulgaria, avem in permanenta o echipa de medici veterinari care efectueaza controale la transporturile de animale vii pentru a preveni transmiterea virusului pestei porcine. (...) In ultima saptamana de zile au fost depistate opt transporturi clandestine de bovine si cabaline, fara documente de provenienta, din Romania spre Bulgaria, motiv pentru care medicii veterinari au aplicat amenzi in suma totala de 24 de mii de lei", a declarat reprezentantul DSVSA Giurgiu.

 

Totodata, el a mentionat ca medicii veterinari impreuna cu inspectorii de la Protectia Consumatorului si cu politistii efectueaza controale in targuri privind interzicerea comercializarii de animale vii, pentru a fi redusa la maximum posibilitatea transmiterii virusului pestei porcine.Poti fi interesat si de