Amenzi de peste 360.000 de lei pentru nereguli in comertul stradal

Amenzi de peste 360.000 de lei pentru nereguli in comertul stradal


Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi in valoare de peste 364.000 de lei pentru nereguli privind comertul stradal, in urma unor controale tematice desfasurate in perioada 12-14 iulie.

Potrivit unui comunicat de presa al Autoritatii Nationale Sanitare-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), pe durata actiunilor de control au fost efectuate 1.325 de verificari.

 

Dintre acestea, 571 de controale au vizat micii producatori, care comercializau direct catre consumatorul final produsele primare de origine animala (lapte crud, oua, carne de pasare, miere etc.), obtinute in gospodariile proprii, in apropiere de locul de producere sau in alte locuri neamenajate (pe trotuare, in locurile de popas, parcarile auto) situate de-a lungul cailor rutiere (comert stradal).

 

De asemenea, 754 de controale au fost realizate la persoanele care comercializau direct catre consumatorul final alimente de origine animala (branzeturi, produse din carne etc.) obtinute in gospodariile proprii, in apropiere de locul de producere sau in unitati de vanzare cu amanuntul, in alte locuri neamenajate (pe trotuare, in locurile de popas, parcarile auto) situate de-a lungul cailor rutiere (comert stradal).

 

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 267 de sanctiuni contraventionale in valoare de 364.700 de lei si au fost retinute oficial aproape 1,8 tone de produse de origine animala (branzeturi, lapte crud, produse din carne) si 165 de oua, comercializate in conditii neigienice.

 

Controalele tematice efectuate de ANSVSA, la nivel national, in perioada 12-14 iulie, au vizat verificarea modului de respectare a conditiilor sanitare veterinare si de siguranta alimentelor a cerintelor legislatiei Uniunii Europene (UE) si nationale aplicabile comertului stradal cu produse de origine animala provenite din productia interna.

 

La actiunea de control, inspectorii sanitari veterinari au colaborat cu reprezentantii Inspectoratelor de Politie judetene, respectiv cu cei ai Jandarmeriei Romane.Poti fi interesat si de