Alimente expirate in doua magazine Mega Image din Ilfov

Alimente expirate in doua magazine Mega Image din Ilfov


Comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au sanctionat cu 55.000 de lei doua magazine Mega Image din localitatea Corbeanca, judetul Ilfov, pentru nereguli pe partea de etichetare si depozitare, iar 172 de kilograme de produse alimentare au fost oprite de la comercializare, a anuntat institutia.

Seful ANPC, Horia-Miron Constantinescu, a dispus in data de 4 septembrie 2019 un control operativ la doua magazine apartinand SC Mega Image SRL din localitatea Corbeanca, judetul Ilfov, in urma unor sesizari primite din partea consumatorilor.

 

In urma verificarilor s-a constatat ca 172 de kilograme de produse alimentare, in valoare de 1.155 lei, respectiv peste refrigerat, carne de pasare rotisata, malai, faina, orez, biscuiti, ciocolata, pasta de rosii, crema de cacao, erau pastrate la temperaturi contrare prevederilor legale sau a celor stabilite de producatori.

 

De asemenea, 2.154 litri apa pentru consum, bauturi racoritoare, bere, in valoare de 9.875 lei, erau depozitate la temperatura mediului ambiant, respectiv la circa 30 de grade Celsius, sub incidenta directa a razelor solare, in curtea unuia dintre magazine, iar 6 kilograme de carne si preparate din carne, in valoare de 115 lei, se comercializau fara elemente de identificare.

 

Nu in ultimul rand, un kilogram de salata de sfecla rosie, in valoare de 27 de lei, avea data limita de consum depasita din 27 august 2019.

 

"Ca urmare a deficientelor constatate au fost aplicate 5 amenzi contraventionale in valoare totala de 55.000 lei", spun reprezentantii ANPC.

 

Comisarii Autoritatii au dispus oprirea definitiva de la comercializare a produselor pastrate in conditii neconforme, a celor comercializate fara elemente de identificare si cu data limita de consum depasita, precum si oprirea temporara de la comercializare a celor cu deficiente de informare.Poti fi interesat si de