Alco Convenience Line proceseaza cu usurinta produse conventionale sau alternative

Alco Convenience Line proceseaza cu usurinta produse conventionale sau alternative


Nutritia umana a fost intotdeauna caracterizata printr-un grad ridicat de diversitate - chiar mai mult astazi decat in trecut. Mai ales in ceea ce priveste produsele de tip convenience-food, care sunt din ce in ce mai mult asimilate cu super-alimentele si alternativele sanatoase din carne.

In mintea unora, trecerea de la produsele clasice la noile alternative este adesea dificila, dar punerea in aplicare practica a prelucrarii industriale a carnii si a produselor vegetale este foarte usoara. Pentru ca produsele vegane de tip nuggets sau burger trec prin aceleasi etape de prelucrare ca si carnea conventionala si produsele de pasare, de la formarea amestecului crud pana la racire.

 

O linie flexibila si versatila

Alco Convenience Line a fost proiectat in consecinta pentru a putea fabrica un numar aproape nelimitat de produse diferite si pentru a fi independent de o compozitie conventionala sau de o secventa a unui proces. In acest fel, ALCO ofera posibilitatea de a reactiona rapid si flexibil la cererea respectiva de pe piata. Modularizarea si gestionarea variantelor nu se reflecta doar pe intreaga linie, ci fac parte si din fiecare masina.

 

Incepand cu masina de formare, exista avantaje competitive decisive datorita placilor de formare proiectate individual, care pot fi schimbate rapid si, mai presus de toate, economic. Nuggets-urile in forme neconventionale cum ar fi dinozaurul sau tema de Halloween pot fi, prin urmare, produse la fel de usor si rapid ca nuggets-urile clasice de pui in forma lor incercata si testata.

 

O alta caracteristica de performanta a masinii avansate de formare: masa produsului este acum formata si portionata mai repede ca niciodata. Echipa de experti de la ALCO a reusit sa creasca procesul de formare cu 30%, exercitand astfel un efect direct asupra eficientei costurilor procesului. In cazul in care chiftelele burger sunt destinate direct pentru congelatorul din supermarket, atunci dupa formare, procesul de racire in congelator spirala ALCO este singurul pas necesar.

 

Pentru majoritatea celorlalte produse, urmatorul pas este procesul de acoperire/pesmetare. Tehnologia de acoperire/pesmetare, care a fost recent optimizata in ceea ce priveste sustenabilitatea si profitabilitatea, poate fi, de asemenea, construita modular si extinsa in mod util cu accesoriile adecvate de la ALCO pentru automatizarea optimizata a proceselor. Rezultatele scalabile, volumul crescut de productie si eficienta economica imbunatatita sunt acum sinonime cu sistemele ALCO pentru aplicarea fainii, a aluatului umed si sistemul de pesmetare. Tehnologia delicata si bine gandita a masinilor ALCO promite ca alternativele vegane si produsele conventionale, cum ar fi carnea rosie sau carnea de pasare, sa fie procesate exact in conformitate cu ideile clientului.

 

Configurare facila si control digitalizat

Flexibilitatea mentionata devine deosebit de clara in acest moment: Prin amenajarea si rearanjarea rapida a transportorului complet si a tehnologiei de acoperire, pot fi parcurse diferite procese de productie. Masinile instalate permanent, cum ar fi cuptorul spiralat ALCO, friteuza continua sau congelatorul spiralat pot fi usor ocolite, eliminand nevoia de procesare fara a perturba fluxul continuu al procesului.

 

Un sistem de blocare si conectare bine gandit si solid asigura faptul ca diferitele masini pot fi aranjate intr-o maniera coordonata in orice moment. Linia traditionala pentru produse complet gatite prevede mai intai o pesmetare cu prajire ulterioara, urmata de gatitul complet in aer cald si congelarea.

 

Cu produsele tempura, este adesea necesara o configuratie diferita a liniei, in care produsul este mai intai pesmetat si apoi gatit cu abur. Apoi se pesmeteaza din nou si se acopera cu tempura inainte de a fi prajita. Multe produse sunt gatite dupa formare si acoperire cu panada umeda. Se face o distinctie intre pre-gatit si gatitul complet inainte de a trece la friteuza continua. Sectiunile post-gatit sunt adesea pornite dupa o prajire completa in friteuza. O combinatie de sistem de prajire si sistem post-gatit asigura un timp scurt de prajire.

 

Alimentarea suplimentara cu abur permite atat un rezultat bun al produsului, cat si o capacitate suficienta a liniei. Configurarea masinii poate fi schimbata astfel incat procesul post-gatit in cuptorul spiralat sa fie folosit pentru pre-gatit.

 

Pentru a controla si coordona functiile masinii, in fiecare sistem este integrat un control PLC cu ecran tactil si un sistem inteligent de gestionare a retetelor, care poate fi operat atat individual, cat si in comun printr-un control al liniei centrale. Parametrii importanti, cum ar fi viteza de productie, timpul de gatire, temperatura sau punctul de roua pot fi schimbati, economisiti si utilizati in mod convenabil.

 

Cu aceasta, ALCO se bazeaza de ani de zile pe digitalizarea si crearea de retele ale proceselor de productie, pe scurt: pe Industry 4.0.

 

Specialistii EMERSON TECHNIK va sunt intotdeauna la dispozitie pentru a configura si recomanda linia ALCO potrivita planurilor dumneavoastra.

 

Articol publicat in editia cu numarul 80 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de