Ajutorul de stat pentru sectorul cresterii animalelor, majorat la 65 de milioane de lei

Ajutorul de stat pentru sectorul cresterii animalelor, majorat la 65 de milioane de lei


Ajutorul de stat pentru sectorul cresterii animalelor a fost majorat la 65 de milioane de lei in sedinta de Guvern de joi, cand a fost adoptata Hotararea pentru modificarea art. 19 alin. (7) din HG nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin prezentul act normativ se suplimenteaza valoarea totala maxima a ajutorului de stat pentru anul 2020 de la 54,05 milioane de lei la 65 milioane de lei, ca urmare a deblocarii sumei retinute potrivit prevederilor art. 21 din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare si ale art. 33 din OUG nr. 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020.

 

Repartizarea sumei totale pe specii se realizeaza proportional cu sumele solicitate prin cererile initiale anuale, pentru anul 2020, respectiv: 30 de milioane de lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine si ecvine si 35 de milioane de lei pentru speciile ovine si caprine.

 

Suma de 65 de milioane de lei se suporta de la bugetul de stat prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2020, spune MADR.

 

“Precizam ca HG nr. 1179/2014 instituie o schema de ajutor de stat, ce are ca obiectiv acoperirea costurilor administrative aferente intocmirii si mentinerii registrului genealogic, precum si a costurilor aferente testelor pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al septelului. Acest ajutor este furnizat sub forma de servicii subventionate crescatorilor de animale din speciile taurine, bubaline, ovine, caprine, porcine si ecvine”, afirma MADR.

 Poti fi interesat si de