Ajutoare de stat de pana la 100.000 de euro pentru fermierii romani

Ajutoare de stat de pana la 100.000 de euro pentru fermierii romani


Fermierii romani pot beneficia de ajutoare de stat de pana la 100.000 euro plus ajutoare de minimis in valoare de 20.000 euro, anunta europarlamentarul Daniel Buda.

Avand in vedere contextul generat de Covid-19 si efectele sale asupra sectorului agricol, Comisia Europeana, prin Comisarul pentru Agricultura, Janusz Wojciechowski, a anuntat faptul ca ofera fermierilor europeni, si implicit si fermierilor romani, ajutoare de stat de pana la 100.000 euro plus ajutoare de minimis in valoare de 20.000 euro, anunta europarlamentarul PNL, Daniel Buda, vicepresedinte al Comisiei de Agricultura din cadrul Parlamentului European.

 

”In calitate de vicepresedinte al Comisiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala din Parlamentul European, apreciez aceasta decizie ca fiind mai mult decat necesara. In acelasi timp, statele membre trebuie sa gaseasca parghii pentru ca sectorul agricol sa isi pastreze capacitatea de a furniza hrana la preturi accesibile. In aceste vremuri dificile, cand fiecare dintre noi trebuie sa reduca la minimum contactul social, este foarte important ca fermierii sa fie increzatori in capacitatea Guvernului PNL condus de Ludovic Orban, care a demonstrat si in ultimele zile, prin deciziile luate, ca este aproape de sectorul economic.

 

Romania in mod cert are capacitatea de a produce alimente necesare pentru a-si hrani populatia dar, in acelasi timp, populatia trebuie sa se orienteze sa consume produse romanesti ceea ce, in mod direct, inseamna un sprijin acordat sectorului agricol din Romania. In calitate de europarlamentar, ii asigur pe fermierii din Romania si din Uniunea Europeana ca Parlamentul European, Comisia Europeana si Guvernul Romaniei, au parghiile si mecanismele necesare de a preveni o criza alimentara”, arata Daniel Buda intr-un comunicat.Poti fi interesat si de