Agroland intra pe segmentul organic pentru a sustine productia de oua si carne de pui bio

Agroland intra pe segmentul organic pentru a sustine productia de oua si carne de pui bio


Agroland Business System intra pe segmentul organic prin transformarea fabricii de furaje de la Caransebes, pentru a deveni cea mai mare fabrica de furaje din Romania certificata organic, potrivit unui raport al companiei, transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Certificarea fabricii de la Caransebes este estimata sa fie finalizata in luna iulie 2024 si face parte din strategia companiei de orientare catre produse organice.

 

Fabrica de furaje de la Caransebes a fost achizitionata in 2022 si a presupus o investitie de 5 milioane de lei. Aceasta va fi transformata in cea mai mare fabrica de furaje certificata organic din Romania si isi va desfasura activitatea sub o noua entitate, Agroland Organic. Tranzitia fabricii de la productia de furaje conventionale la furaje organice a reprezentat o investitie de 200.000 de euro, ce a vizat reconditionarea echipamentelor in cadrul fabricii si renovarea silozurilor si a cladirilor. Valorificarea productiei de furaje bio va avea doua directii, majoritatea produselor urmand sa fie vandute catre fermele de gaini ouatoare bio si pui de carne bio. Celalalt canal va cuprinde vanzarea catre micii crescatori prin reteaua de peste 240 de magazine Agroland.

 

„Inca de la inceputurile Agroland de acum 27 de ani, prioritatea noastra a fost reprezentata de micii fermieri, dezvoltand afacerea astfel incat sa le punem la dispozitie cat mai multe produse realizate in Romania. Acest demers continua prin transformarea fabricii de la Caransebes in cea mai mare fabrica de furaje certificata organic din Romania. Prin intermediul acesteia, vom putea prelua materii prime de la un numar semnificativ de fermieri din vestul tarii care produc cereale organice, reducand dependenta lor de traderii de cereale din vestul Europei. In plus, orientarea asupra productiei locale de hrana, care a debutat in anul 2020, odata cu preluarea platformei avicole de la Mihailesti, continua sa reprezinte una dintre directiile noastre de dezvoltare. In acest interval de aproape 4 ani, am crescut de 5 ori capacitatea de productie de oua de consum si am crescut constant numarul de pui de o zi produsi. Urmatoarea etapa privind aceasta linie de business reprezinta productia de oua ecologice, pentru care urmeaza sa achizitionam un mic producator de oua ecologice. Obiectivul nostru pe acest segment este sa devenim in urmatorii ani cel mai mare producator de oua ecologice din Romania, cu o potentiala cota de piata de 30%, prin infiintarea de ferme ecologice pe tot cuprinsul tarii”, a subliniat Horia Cardos, fondator si CEO al Agroland Business System.

 

De asemenea, Agroland are in plan sa achizitioneze un mic producator de oua ecologice, ferma care are o capacitate maxima de aproximativ 10.000 de gaini. In ceea ce priveste productia anuala vizata, aceasta se ridica la aproximativ 3 milioane de oua ecologice.

 

In plus, compania va certifica in urmatoarele luni o ferma ecologica proprie, in judetul Timis, cu o capacitate maxima de 10.000 de gaini. La acest moment, suprafata fermei este in curs de certificare, in timp ce la nivelul adaposturilor existente vor fi realizate modificari pentru adaptarea la cerintele ecologice.

 

Agroland va introduce si o noua linie de business, abatoare modulare pentru pasari si iepuri, fiind primul proiect de acest gen din Romania. Abatorul modular vizeaza fermierii mici si ofera o flexibilitate ridicata, modulele fiind instalate in functie de cererea din zona respectiva. De asemenea, acestea sunt potrivite si pentru puii ecologici, care necesita linii speciale de prelucrare, dar a caror numar este mult mai redus comparativ cu puii crescuti in mod conventional.

 

In combinatie cu furajele organice, genetica si abatoarele modulare, aceasta investitie va crea o infrastructura completa pentru a sprijini productia sustenabila de hrana bio in fermele mici si medii din Romania.

 

Agroland Business System (BVB: AG) este o companie antreprenoriala romaneasca, care detine cea mai mare retea de magazine agricole din Romania. Compania a fost fondata in anul 2009 la Timisoara de catre antreprenorul Horia Cardos si astazi opereaza o retea de peste 240 de magazine specializate in vanzarea de produse pentru gradina, ferma si animale de companie. De asemenea, compania detine si platforma Avicola Mihailesti, unde produce oua de consum si pui de o zi. Aceasta platforma este formata din sase ferme aflate pe o suprafata de 30 de hectare in judetul Giurgiu. Actiunile Agroland Business System sunt listate pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti incepand cu data de 1 martie 2021 sub simbolul AG.



Poti fi interesat si de