Agricultura UE primeste o finantare de 700 de milioane de euro

Agricultura UE primeste o finantare de 700 de milioane de euro


Comisia Europeana si Banca Europeana de Investitii (BEI) aproba o finantare de 700 de milioane de euro in cadrul Planului de investitii pentru Europa, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Finantarea isi propune sa sprijine companiile private care functioneaza de-a lungul lanturilor valorice de productie si prelucrare a alimentelor, a materialelor biologice si a bioenergiei. Programul va contribui la mentinerea si crearea de locuri de munca in zonele rurale si, prin urmare, va promova dezvoltarea rurala si integrarea teritoriala in intreaga UE. Programul este o continuare a primului imprumut de 400 de milioane de euro pentru agricultura si bioeconomie, lansat in 2018 si angajat aproape in intregime.

 

"Pandemia de coronavirus ne afecteaza pe fiecare dintre noi si absolut fiecare sector. In acest context dramatic, salut acest al doilea pas in strategia BEI de a finanta, in cadrul Planului de Investitii, masuri de implementare a unui plan de sprijin pentru sectorul agroalimentar. Sunt ferm convins ca va fi un instrument foarte important si util care va ajuta sectorul sa ramâna robust si rezistent pentru a depasi criza", a declarat Comisarul Janusz Wojciechowski.Poti fi interesat si de