Agricover a transferat participatia detinuta la Abatorul Peris catre o firma noua

Agricover a transferat participatia detinuta la Abatorul Peris catre o firma noua


Consiliul de Administratie al Agricover Holding SA a decis aprobarea spre publicare a proiectului de divizare partiala si simetrica a Societatii prin desprinderea participatiei detinuta in Abatorul Peris SA catre societatea beneficiara nou-constituita CCI Cardinal Equity SA, cu aceeasi structura de actionariat ca Agricover Holding SA.

In urma divizarii, Agricover Holding SA va detine participatii majoritare in trei entitati ale Grupului Agricover, respectiv:

- Agricover SA (specializata in distributia de tehnologii agricole catre fermieri),

- Agricover Credit IFN SA (institutie financiara nebancara specializata in finantarea fermierilor) si

- Agricover Technology SRL (prin care Grupul intentioneaza, incepand cu 2021, sa ofere fermierilor acces la inovatiile digitale din agricultura mondiala).

 

Agricover Holding SA se va dedica in exclusivitate dezvoltarii si consolidarii unui ecosistem de sustinere si dezvoltare a comunitatii fermierilor. Separat de Grupul Agricover, activitatile din industria alimentara, respectiv cele derulate prin Abatorul Peris SA, se vor desfasura sub egida unei noi entitati, CCI Cardinal Equity SA.

 

Din perspectiva maximizarii valorii pentru actionari, segregarea celor doua segmente de business cu profiluri semnificativ diferite se inscrie in preocuparea pentru gestionarea eficienta a riscului de subevaluare a combinarii respectivelor segmente de business, fata de valoarea lor gestionata separat, atat Agricover Holding SA cat si CCI Cardinal Equity SA avand aceeasi structura de actionariat.

 

In acest sens, CCI Cardinal Equity SA va prelua detinerea Agricover Holding SA in filiala Abatorul Peris SA, in timp ce Agricover Holding SA va pastra toate activele si pasivele legate de restul filialelor.

 

Dupa divizare, Agricover Holding SA va continua sa desfasoare aceeasi activitate principala, centrata pe nevoile fermierilor romani, nevoi de dezvoltare tehnologica si de finantare specializata.Poti fi interesat si de