Agricola a castigat trofeul pentru cel mai reprezentativ produs al tranzitiei alimentare
Marti, 14 Decembrie 2021
Marti, 14 Decembrie 2021
Aceasta editie digitala a fost organizata de Carrefour, in baza Pactului pentru Tranzitia Alimentara si a fost deschisa tuturor furnizorilor de marci nationale si europene, concurand cu o mare diversitate de produse care indeplinesc unul sau mai multe criterii legate de tranzitia alimentara.
Criteriile dupa care au fost alese produsele castigatoare sunt: climatul (contribuie la combaterea schimbarilor climatice), biodiversitatea (responsabilitate sociala, impact pozitiv asupra biodiversitatii), ambalarea (limiteaza impactul ambalajelor asupra mediului) si produsele sanatoase (contribuie la un consum benefic pentru sanatate).
Dupa validarea inscrierii celor 277 de produse care au concurat la EFTA, in urma voturilor a 81.000 de consumatori romani au fost alese 3 produse finaliste pentru Romania, printre care, desigur si Puiul Fericit Agricola - Crescut 100% Fara Antibiotice in categoria produse sanatoase.
Juriul format din experti recunoscuti la nivel european a desemnat mai apoi, pentru Romania, marele castigator al Trofeului European Food Transition Awards: Puiul Fericit – Crescut 100% Fara Antibiotice (https://www.european-foodtransition-awards.com/ro#/)
De ce este acest produs inovator intr-un proces de tranzitie alimentara?
In contextul in care cerintele consumatorilor se indreapta catre produse cat mai naturale, sigure si sanatoase, Agricola a implementat la inceputul anului 2021 si lansat proiectul NEXT LEVEL in cresterea si ingrijirea Puiului Fericit. Prin acest proiect si-a asumat, suplimentar cerintelor legale, excluderea totala a antibioticelor din prima zi de viata a puilor si pana la sacrificare.
Puiul Fericit crescut 100% Fara Antibiotice provine dintr-un hibrid special selectionat, din rasa de gaini cu crestere lenta, cu certificat de origine. Crescut la sol, la o densitate redusa, timp de minim 56 zile (max. 75 zile), hrana acestuia este naturala, 100% vegetala, din care 70% porumb. Cresterea si ingrijirea acestuia se realizeaza dupa conceptul Never ever antibiotics, iar in situatiile care necesita grija fata de bunastarea pasarilor se folosesc preparate naturiste (extracte din plante si uleiuri esentiale).
Agricola isi consolideaza, astfel, angajamentul pentru revolutionarea cresterii si ingrijirii puilor proveniti din gaini cu crestere lenta, de diferentiere pe piata in sensul inscrierii in procesul european de tranzitie alimentara, de responsabilitate privind mediul, resursele si sanatatea oamenilor.
„Este absolut necesar sa echilibram responsabilitatea globala privind reducerea incidentei dezvoltarii bacteriilor rezistente la antibiotice cu dezideratul de bunastare a pasarilor. De asemenea, consideram ca sanatatea oamenilor – un sistem imunitar puternic – si siguranta lor sunt datoria noastra, ca producator de hrana. In egala masura, credem ca putem contribui astfel, in mod real si onest, la un consum benefic pentru sanatatea oamenilor si la cresterea calitatii vietii, in general”, a precizat Tatiana Cimpoesu, Vicepresedinte AGRICOLA.
NOTA: Puii sunt organisme vii care, ca si oamenii, se pot imbolnavi pe parcursul vietii, iar legislatia UE aplicata si in Romania permite folosirea antibioticelor doar in cazurile in care se impune terapie specifica. Dupa tratamentele cu antibiotice (exclusiv in scop curativ si nu de preventie) puii pot fi sacrificati cu respectarea timpului de asteptare specific fiecarui antibiotic administrat, timp in care acesta este metabolizat si eliminat din organismul pasarilor. Respectarea acestui interval asigura ca produsul nu contine reziduuri de antibiotice peste limitele normale impuse la nivel european, astfel incat toata carnea de pui comercializata in Romania, in sistem autorizat, este sigura pentru consum.
Aceste criterii sunt si cele care au stat la baza desemnarii brandului Fragedo, drept „Nr. ...
Conform unui comunicat al MADR, printre subiectele ridicate de oieri au fost mentionate subventii...
Institutia Prefectului Salaj a precizat ca Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) a adoptat,...