Adrian Chesnoiu demisioneaza din functia de ministru al Agriculturii

Adrian Chesnoiu demisioneaza din functia de ministru al Agriculturii


Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anuntat joi ca se retrage din functie si se autosuspenda din Partidul Social Democrat. De asemenea, el le-a cerut deputatilor vot pentru ridicarea imunitatii parlamentare.

„Nu am savarsit nicio fapta de natura penala sau de coruptie si mi-am desfasurat mereu cu integritate si cu dedicare activitatea mea executiva!  In urma aparitiei in spatiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministeriala, am luat urmatoarele decizii: Le solicit tuturor deputatilor din toate partidele vot pentru ridicarea imunitatii parlamentare, deoarece eu consider ca suntem cu totii egali in fata legii si vreau sa am posibilitatea de a elimina orice potentiala suspiciune. Ma retrag din functia de ministru - nu vreau sa planeze nicio suspiciune asupra activitatii mele guvernamentale. De asemenea, ma autosuspend din Partidul Social Democrat”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

 

Directia Nationala Anticoruptie a cerut Camerei Deputatilor ridicarea imunitatii pentru efectuarea urmaririi penale fata de Adrian Chesnoiu, pentru abuz in serviciu.

 

DNA afirma ca exista suspiciuni ca, in perioada 9 februarie - 11 aprilie, ministrul ar fi determinat o persoana din subordine, la vremea respectiva membru in mai multe comisii de examinare, sa-i furnizeze unui coleg (persoana de incredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi sustinute cu ocazia organizarii a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, sef serviciu, director executiv adjunct si director executiv ai unor directii judetene. Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidati 'agreati' dintre care, in urma sustinerii probelor scrise si orale, doar trei au promovat concursurile respective.

 

Procurorii anticoruptie arata ca ca, la interventia directa a ministrului, in cazul unuia dintre candidati, membrii comisiei ar fi fost nevoiti sa-l promoveze pe acesta in conditiile in care nu obtinuse un punctaj corespunzator. Ca urmare a acestui demers, persoana respectiva a fost numita in functia de sef serviciu, obtinand pana in prezent venituri salariale in valoare de 33.782 lei.Poti fi interesat si de