Acord de ieftinire a alimentelor de baza, incheiat intre marile lanturi de magazine si Guvern

Acord de ieftinire a alimentelor de baza, incheiat intre marile lanturi de magazine si Guvern


Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat ca va exista o scadere a pretului la unele produse alimentare de baza si ca aceasta reducere nu va pune presiune pe producatorii romani.

'As vrea sa incep cu o veste buna. Am primit deja raspunsul marilor lanturi de magazine la propunerea noastra privind schema de reducere a preturilor la alimentele de baza. Si va pot spune ca retailerii au transmis deja o prima lista cu produsele vizate. Avem astfel toate conditiile pentru ca in perioada urmatoare sa finalizam un acord sau un act normativ, si chiar as dori sa le multumesc pentru promptitudine si pentru aceasta abordare. Asta inseamna o scadere garantata a pretului la unele produse de baza din gama celor indispensabile populatiei. Si aici ne referim foarte clar la: paine, lapte, branzeturi, carne, oua, faina, malai, ulei, legume si fructe proaspete. Vreau sa subliniez foarte clar: va fi o scadere care nu va pune presiune pe producatorii romani. Cred ca romanii merita din plin un asemenea gest sub forma unui efort comun al statului si al mediului privat', a spus premierul, in debutul sedintei de Guvern.

 

Marcel Ciolacu a avut marti, la Palatul Victoria, consultari cu reprezentantii Asociatiei marilor retele comerciale din sectorul alimentar, discutiile fiind axate pe stabilirea unui mecanism functional agreat intre Guvern si mediul privat pentru reducerea pretului la produse alimentare de baza, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

 

'Ma bucura deschiderea mediului de afaceri de a agrea, urmare a dialogului nostru, un mecanism viabil, simplu si clar, care, alaturi de masurile guvernamentale, sa duca la reducerea inflatiei si la cresterea puterii de cumparare a romanilor. Guvernarea noastra este in primul rand pentru oameni, iar angajamentul ferm asumat este reducerea la o singura cifra a inflatiei, pana la sfarsitul anului. Am convingerea ca putem reusi acest lucru in parteneriat cu mediul de business', a afirmat Marcel Ciolacu, citat in comunicat.

 

Conform comunicatului, dialogul cu reprezentantii Asociatiei marilor retele comerciale din sectorul alimentar va continua pentru stabilirea in comun a masurilor convenite pentru reducerea inflatiei si cresterea puterii de cumparare, precum si a modului de aplicare, urmand ca pana joi dimineata sa fie agreate detalii concrete.



Poti fi interesat si de