Achizitiile publice de alimente se vor incheia in baza celui mai bun raport calitate-pret

Achizitiile publice de alimente se vor incheia in baza celui mai bun raport calitate-pret


Autoritatile contractante care atribuie contracte de achizitie publica ce au ca obiect produse agroalimentare vor aplica criteriul de atribuire cel mai bun raport calitate-pret, pentru o perioada de doi ani, potrivit proiectului de Ordonanta privind unele masuri fiscal-bugetare, publicat de Ministerul Finantelor.

"Ponderea stabilita pentru factorul de evaluare privind calitatea va fi de 70% din punctajul total si este compusa din: 50% pentru subfactorul "lantul de aprovizionare" si 20% pentru detinerea autorizatiei/inregistrarii sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor sau a certificatului fitosanitar sau a certificatului de origine, dupa caz, si pentru respectarea legislatiei privind trasabilitatea produselor agroalimentare" se arata in documentul citat.

 

Lanturile de aprovizionare cu produse agroalimentare inseamna vanzarea de la un producator la un consumator prin implicarea unui numar cat mai redus de intermediari, se precizeaza in nota de fundamentare care insoteste proiectul.

 

"Conceptul este deja unul de succes in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana si, in ultima perioada, se bucura de atentie sporita si in Romania, atat in randul fermierilor, cat si al consumatorilor. Agricultura locala presupune obtinerea de produse agricole si alimentare cu scopul de a le vinde intr-un areal suficient de apropiat de zona de cultura - este, de asemenea, un concept care promite sa schimbe modul in care ne raportam in prezent la obtinerea hranei", se arata in documentul citat.



Poti fi interesat si de