Achim Irimescu participa la Reuniunea ministrilor agriculturii din OCDE

Achim Irimescu participa la Reuniunea ministrilor agriculturii din OCDE


O delegatie a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), condusa de ministrul de resort Achim Irimescu, va participa, in perioada 7 - 8 aprilie 2016, la Reuniunea ministrilor agriculturii din cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), care va avea loc la sediul institutiei de la Paris (Franta).

achim1O delegatie a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), condusa de ministrul de resort Achim Irimescu, va participa, in perioada 7 - 8 aprilie 2016, la Reuniunea ministrilor agriculturii din cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), care va avea loc la sediul institutiei de la Paris (Franta).

Participarea delegatiei Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale la aceasta Reuniune este deosebit de importanta, aderarea Romaniei la OCDE reprezentand un obiectiv strategic al politicii externe romanesti, fiind inclus in programul de guvernare 2013 - 2016. In cadrul Reuniunii vor fi identificate, analizate si discutate solutii menite sa gestioneze in mod adecvat provocarile actuale cu care se confrunta sectorul agricol la nivel mondial, se arata intr-un comunicat al MADR remis miercuri AGERPRES.

Reuniunea se va desfasura pe 5 grupuri de lucru care vor analiza in detaliu propunerile OCDE cu privire la: politicile durabile, dezvoltarea competitivitatii fermelor si a intreprinderilor de profil, securitatea alimentara si noile provocari legate de volatilitatea preturilor la nivel global, importanta cooperarii internationale si abordari colaborative si inter-disciplinare in agricultura.

La finalul celor doua zile de dezbateri, ministrii agriculturii vor adopta o declaratie oficiala a Reuniunii ministeriale.

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) reprezinta un for interguvernamental dedicat identificarii, aplicarii si evaluarii politicilor publice dedicate dezvoltarii economice sustenabile si stabilitatii sociale, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.
OCDE asigura un cadru apolitic format din peste 250 de comitete si grupuri de lucru, propice dezbaterilor expertilor in diferite domenii (investitii, agricultura, anti-coruptie, transporturi etc.) pentru solutionarea problemelor economice si sociale existente si potentiale.

Cei 34 de membri ai OCDE sunt state cu economii mature, detinand peste 70% din productia si comertul globale si 90% din nivelul mondial al investitiilor straine directe.

Desi nu este membru al organizatiei in ansamblu, Romania se poate implica prin expertii sai guvernamentali in actiunile unor structuri de lucru ale OCDE, fiind reprezentata la reuniunile a 19 structuri de lucru ale OCDE. Ministerul Afacerilor Externe are rol coordonator al relatiei Romaniei cu OCDE.



Poti fi interesat si de