Abatorul Peris obtine un credit in valoare de 48 milioane lei de la Exim Banca Romaneasca

Abatorul Peris obtine un credit in valoare de 48 milioane lei de la Exim Banca Romaneasca


Exim Banca Romaneasca a acordat un credit pentru capital de lucru in valoare de 48 de milioane de lei companiei Abatorul Peris SA, cel mai mare procesator de carne de porc din sud-estul tarii, in cadrul schemei de ajutor de stat Ucraina, pe care banca o implementeaza in cadrul mandatului primit de la statul roman.

'Aceasta finantare este un raspuns firesc din partea Exim Banca Romaneasca care se pozitioneaza ca partener de dezvoltare pentru business, sincronizat cu asteptarile mediului de afaceri de a beneficia de instrumente eficiente pentru minimizarea efectelor asupra derularii afacerilor. Razboiul din Ucraina a impactat semnificativ mediul de business, inclusiv sectorul agricol, facand necesara implementarea de masuri de sprijin financiar speciale, cum este schema de ajutor de stat pe care Exim Banca Romaneasca o deruleaza. Finantarile pe care le acordam in cadrul acestui program permit companiilor locale sa mentina active lanturile de productie, prin infuzia de capital de lucru, dar si sa continue planurile investitionale, fiind o resursa valoroasa si de exploatat', a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank, potrivit unui comunicat al bancii.

 

Compania Abatorul Peris SA este cel mai mare procesator al porcilor si carnii de porc din sud-estul tarii si detine la Niculesti, judetul Dambovita, una dintre cele mai moderne facilitati de productie, cu o capacitate de procesare de 500.000 de capete anual. Contextul economic generat de conflictul din Ucraina a reprezentat o provocare si pentru Abatorul Peris punandu-si amprenta asupra activitatii curente a societatii.

 

'Finantarea pe care am accesat-o de la Exim Banca Romaneasca ne sprijina intr-un moment foarte important pentru companie si va fi folosita pentru desfasurarea activitatii noastre in conditii optime. Suntem increzatori ca, asa cum am reusit sa facem fata tuturor provocarilor din in ultimii trei ani - pandemia COVID-19, pesta porcina, criza energetica - vom reusi sa depasim si implicatiile cu care a venit razboiului din Ucraina - perturbari ale lanturilor de aprovizionare si cresteri semnificative si neasteptate de preturi la materiile prime', a spus Bogdan Grama, director general Abatorul Peris.

 

Schema de ajutor de stat Ucraina pe care Exim Banca Romaneasca o implementeaza in numele si in contul statului roman se adreseaza companiilor mari si IMM-urilor cu o cifra de afaceri de minimum 20 de milioane de lei care pot accesa credite de investitii si credite pentru capital de lucru, la rate de dobanda subventionata, precum si garantii de stat care acopera maximum 90% din creditele de investitii si creditele pentru capital de lucru acordate de bancile comerciale, ca expuneri noi.

 

Finantarile si garantiile se acorda pana la data limita de semnare a documentatiei contractuale ce va fi actualizata permanent pe site-ul Exim Banca Romaneasca, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2023.

 

Abatorul Peris, companie infiintata in 2019, a investit peste 20 milioane de euro in retehnologizarea si cresterea capacitatii de productie si a devenit una dintre cele mai mari unitati de procesare a carnii de porc din Romania. Produsele companiei sunt comercializate in marile lanturi de magazine, cat si in reteaua proprie de 25 de magazine de carne sub marca 'Peris'. Abatorul Peris are peste 400 de angajati, iar in 2021 a avut o cifra de afaceri de aproximativ 70 milioane de euro.

 

Exim Banca Romaneasca este o banca universala 100% romaneasca, care opereaza o retea nationala de distributie de 83 de sucursale si 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor. Independent de componentele specifice unei banci universale, Exim Banca Romaneasca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, fiind unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei.



Poti fi interesat si de