Abatorul Peris majoreaza capacitatile de procesare a carnii de porc prin investitii anuale de 2 milioane de euro

Abatorul Peris majoreaza capacitatile de procesare a carnii de porc prin investitii anuale de 2 milioane de euro


Dupa schimbarea actionariatului si preluarea Grupului Cathedral, Abatorul Peris l-a numit Director General pe Bogdan Magheru, un executiv cu o experienta de peste 28 de ani in industria carnii si retail, avand drept obiectiv integrarea si optimizarea fluxurilor de productie nou achizitionate si simplificarea operationala.

Bugetul anual de investitii al grupului este de aproximativ 2 milioane de euro si va fi redirectionat catre majorarea capacitatilor de productie din sectia de procesare a carnii de porc.


In ultimii ani, Abatorul Peris a investit peste 20 milioane de euro in retehnologizarea si cresterea volumelor de productie, devenind una dintre cele mai mari unitati de procesare a carnii de porc din Romania.

 

peris_2

Bogdan Magheru, Director General Abatorul PeriČ™

 

Cum ati gasit grupul Abatorul Peris in momentul preluarii pozitiei de director general si care este directia pe care v-ati propus sa o urmati in vederea dezvoltarii business-ului?
Abatorul Peris, cel mai mare procesator de carne de porc din sud-estul tarii, se remarca prin traditia sa si are o importanta strategica pe piata carnii de porc. O companie de aceasta anvergura si-a construit succesul pe principii solide de business si standarde de calitate exceptionale. Am descoperit o unitate de procesare moderna si bine organizata, cu un portofoliu stabil de clienti si o echipa de profesionisti concentrati pe excelenta si crestere.


La sfarsitul anului 2023, Grupul Peris a initiat o serie de tranzactii importante, finalizate in primul trimestru al anului 2024, care combina activitatea a trei entitati specializate in productia de carne: Abatorul Peris SA, Cathedral Distribution SRL si Policalita SRL. De asemenea, grupul include si Almado Total Distribution SRL, care opereaza un lant de magazine de specialitate.


Pentru perioada urmatoare, ne propunem sa integram si sa optimizam noile fluxuri de productie si sa simplificam operatiunile, astfel incat sa putem creste volumul productiei si al vanzarilor, raspunzand mai bine cererii pietei. In plus, vom implementa un program de reducere a costurilor de productie pentru a imbunatati semnificativ performanta financiara a grupului.

 

peris_3

 

Cum s-a modificat activitatea companiei dupa tranzactia prin care Abatorul Peris a preluat grupul Cathedral?
Tranzactia a permis integrarea operationala a capacitatilor de productie ale grupului Cathedral, ceea ce a condus la o utilizare mai eficienta a resurselor si la cresterea volumelor procesate, la diversificarea gamei de produse oferite. Rezultatele s-au vazut imediat, suntem increzatori in deciziile luate, pe care le-am implementat in mai putin de 6 luni de la finalizarea tranzactiei. Ne uitam in contiuare la extinderea capacitatilor de productie.


Integrarea grupului Cathedral a dus si la extinderea retelei de magazine proprii ale grupului Peris. Ne-am concentrat pe optimizarea locatiilor existente si pe extinderea retelei in zonele unde era insuficient reprezentata. Aceste modificari au consolidat pozitia companiei pe piata, crescand eficienta operationala si capacitatea de a satisface cerintele consumatorilor.

 

peris_4_1

 

La ce capacitate de productie a ajuns Abatorul Peris si care sunt planurile de extindere?
Cele patru entitati care formeaza Grupul Peris au o capacitate de procesare de peste 500.000 de capete anual si dispun de una dintre cele mai moderne facilitati de productie din tara, specializata in produse romanesti ultra proaspete. Gama actuala include si produse fiert-afumate, crud-uscate si alte specialitati traditionale romanesti. In plus, reteaua de 20 de magazine Peris se va extinde cu 12 noi unitati, toate urmand sa fie gestionate de societatea Almado pana la sfarsitul acestui an.


In ultimii ani, in Abatorul Peris au fost investiti peste 20 milioane de euro in retehnologizarea si cresterea capacitatii de productie, care pozitioneaza abatorul ca fiind una dintre cele mai mari unitati de procesare a carnii de porc din Romania. Pentru 2024 estimam o cifra de afaceri de peste 570 milioane de lei.


In acest moment, ne concentram pe utilizarea completa a capacitatilor de productie existente, care in prezent sunt folosite in proportie de aproximativ 50%. Cresterea volumului de productie, impreuna cu specializarea anumitor capacitati de productie, ne va permite sa reducem intreruperile si sa procesam loturi mari, ceea ce va avea efecte benefice asupra calitatii si costurilor operationale.


Vom realiza investitii selective pentru a integra operational cele trei unitati de productie ale Grupului Peris. Reteaua noastra de magazine proprii a crescut deja in urma acestei integrari si ne vom concentra pe optimizarea locatiilor existente si pe extinderea retelei in zonele unde suntem subreprezentati.
Pe termen mediu, ne propunem sa diversificam oferta noastra, in special in domeniul produselor traditionale de origine romaneasca, recunoscute pentru calitatea si prospetimea lor. Suntem deja certificati la un standard international privind calitatea si siguranta alimentelor, iar mentinerea acestui standard ramane una dintre prioritatile noastre principale.

 

Interviul complet despre dezvoltarea grupului Abatorul Peris se regaseste in editia nr. 96 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de