Abatorro a investit 800.000 de euro in noua unitate de productie a hamburgerilor

Abatorro a investit 800.000 de euro in noua unitate de productie a hamburgerilor


De peste cinci ani, Abatorro transeaza carcasa de vita pentru HoReCa si industria de procesare a carnii, timp in care s-a impus pe piata locala de carne de vita. Business-ul inregistreaza rezultate foarte bune, o cifra de afaceri de aproape 26 milioane de lei in 2021, an care a marcat si lansarea unei noi divizii, de productie a hamburgerilor din 100% carne de vita.

“Inca de anul trecut am deschis o unitate noua unde producem hamburgeri cu 100% carne de vita. Folosim doar carne de manzat atent selectata pe care o tocam si din care formam hamburgeri de diferite dimensiuni si gramaje. Valoarea investitiei s-a ridicat la 800.000 de euro. Suprafata unitatii este de 2.000 de metri patrati si include depozitele de congelare. Detinem si o linie industriala de producere hamburgeri IQF cu capacitatea de 5 tone pe zi pe care o vom pune in functiune la inceputul anului 2023”, declara Marius Sonohat, Manager General Abatorro.

 

marius sonohat

 

Abatorro transeaza aproape 40 de tone de carcasa de vita saptamanal, in proportie de 90% anterioare si posterioare de taur si de juninca. Cele mai multe carcase sunt importate din Polonia, deoarece oferta de pe piata interna este insuficienta.

 

abatorro2_1

 

Pandemia nu a afectat cifra de afaceri in anul 2021, iar business-ul a inregistrat o crestere cu 18% fata de anul 2020, pana la aproape 26 de milioane de lei. A fost un an in care Abatorro a investit in logistica si in utilaje. Cifrele sunt optimiste si pentru anul acesta, avand in vedere ca a obtinut o cifra de afaceri de 17 milioane de lei, in primele sase luni. Asadar, in 2022 compania estimeaza o majorare a afacerilor cu peste 60%, comparativ cu anul trecut.

 

Am vorbit cu Marius Sonohat, Manager General Abatorro, despre cum s-a dezvoltat compania prin exporturi in tari din Europa, investitii viitoare, preferinte de consum si despre potentialul Romaniei pe segmentul de carne de vita. Interviul integral poate fi citit in editia 83 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.

 



Poti fi interesat si de