Aaylex ONE a accesat un credit sindicalizat de 15 milioane de euro

Aaylex ONE a accesat un credit sindicalizat de 15 milioane de euro


AAylex ONE, producatorul brandului Cocorico, a accesat o facilitate de credit sindicalizata, in valoare de 15 milioane euro, destinata finantarii activitatii curente si sustinerii planurilor de dezvoltare ale companiei.

Institutiile bancare implicate in tranzactie sunt OTP Bank Romania, CEC Bank si Exim Banca Romaneasca.

 

„Obtinerea acestei facilitati reprezinta inca un pas semnificativ in continuarea consolidarii si dezvoltarii AAylex ONE. Prin intermediul acesteia, continuam optimizarea fluxurilor de productie a operatiunilor existente, integrarea finala a firmelor cumparate in ultimii 2 ani, precum si dezvoltarea operatiunilor existente. Colaborarea cu institutiile financiare partenere evidentiaza importanta parteneriatelor solide si a increderii reciproce, in vederea sustinerii industriei agro-alimentare romanesti. Multumim pentru sutinerea partenerilor nostri  din domeniile financiar, bancar si legal si suntem increzatori in continuarea construirii unui model de business durabil si sustenabil”, a declarat Cristian Barbulescu, CEO AAylex ONE.

 

Cu un numar de peste 2.500 de angajati si o cifra de afaceri de aproximativ 224 milioane de euro in 2022, AAylex ONE este o companie activa in industria agro-alimentara. Specializata pe productia si comercializarea complet integrata, cu o experienta de peste 40 de ani in domeniul carnii de pui, compania AAylex ONE este cunoscuta prin marca sa de produse premium, Cocorico.

 

Activitatea companiei este integrata pe verticala si orizontala, chiar mai presus de directiva europeana ”de la ferma la furculita”. In componenta AAylex ONE se regasesc statii de incubatie si reproductie pentru a mentine genetica naturala a puilor, fabrici de hrana naturala pentru pui, ferme de crestere pui, un abator ultra-modern, complet automatizat, precum si doua fabrici pentru procesare.

 

Brandul Cocorico ofera produse din carne de pui in toate formele sale (proaspata, gata de gatit sau gata de consum). Acestea au fost constant finaliste si premiate la evenimente internationale in Londra, (2023, The World Food Innovations Awards), Milano (2023- Better Future Awards), Amsterdam (2023- New Product Expo), Paris (Sial Innovation Awards 2022), sau nationale, precum desemnarea drept Brandul Anului (2022, Camera de Comert).

 

Compania a primit anul acesta distinctia ”Premiul International de Diamant pentru Excelenta in Calitate”, din partea prestigioasei Societati Europene pentru Cercetarea Calitatii, cu sediul in Lausanne, Elvetia.



Poti fi interesat si de