APIA primeste cereri de plata pentru bunastarea animalelor, pana pe 24 martie

APIA primeste cereri de plata pentru bunastarea animalelor, pana pe 24 martie


Potentialii beneficiari de sprijin financiar pentru bunastarea animalelor pot depune cereri de plata pana pe data de 24 martie, a anuntat, luni, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Solicitarile pot fi depuse din 27 februarie pentru interventia DR-06-Bunastarea animalelor Pachet a) - Plati in favoarea bunastarii porcinelor si Pachet b) - Plati in favoarea bunastarii pasarilor din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027.

 

Potrivit sursei citate, sprijinul pentru bunastarea animalelor reprezinta o plata compensatorie pentru pierderile de venit si costurile suplimentare suportate de fermieri si are forma unei plati anuale fixe pe Unitate Vita Mare (UVM).

 

Suma totala alocata pe intreaga perioada de programare pentru aceasta interventie este de 736,25 milioane euro, urmand sa beneficieze de finantare toti cei care indeplinesc conditiile de eligibilitate.

 

Cererile se pot depune la Centrul APIA pe a carui raza teritoriala se afla sediul social al solicitantilor sau pe raza teritoriala a judetului unde exista capacitatea de productie cea mai mare, in cazul in care acestia au mai multe exploatatii.

 

Completarea si depunerea cererii se face exclusiv electronic, de catre beneficiar, prin accesarea site-ului www.apia.org.ro - sectiunea DR 06 - Bunastarea animalelor.Poti fi interesat si de