APAR finalizeaza un proiect de promovare a dezvoltarii locale

APAR finalizeaza un proiect de promovare a dezvoltarii locale


Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc (APAR) anunta finalizarea proiectului "Dialog pentru Consens", ale carui rezultate au fost diseminate saptamana trecuta in cadrul unei conferinte organizata la Facultatea de Management si Dezvoltare Rurala (USAMV Bucuresti).

Acest proiect, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA) si implementat de Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc (APAR), a fost demarat in luna iulie 2022 si se va finaliza la sfarsitul acestei luni.

 

La eveniment au participat reprezentanti ai ONG-urilor partenere si ai Primariei Mogosoaia, iar scopul principal a fost diseminarea rezultatelor obtinute in cadrul proiectului.

 

Obiectivul general al proiectului "Dialog pentru Consens" a fost consolidarea capacitatii organizatiilor non-guvernamentale de a se implica in formularea si promovarea dezvoltarii la nivel local in Mogosoaia si in judetul Ilfov.

 

Prin implementarea activitatilor proiectului, au fost obtinute urmatoarele rezultate semnificative:

 

- Realizarea unui parteneriat extins si functional, la care au aderat 15 organizatii non-guvernamentale, avand ca scop promovarea dialogului si colaborarii in vederea dezvoltarii locale durabile.

 

- Realizarea unui studiu/analiza diagnostic cu privire la dezvoltarea locala, pentru a identifica principalele nevoi si oportunitati de dezvoltare in comunitatea din Mogosoaia si in judetul Ilfov.

 

- Instruirea si certificarea a 44 de persoane din cadrul ONG-urilor partenere in domeniul elaborarii, monitorizarii si evaluarii strategiilor si politicilor de dezvoltare locala, pentru a spori competentele acestora si a contribui la luarea deciziilor in cadrul asociatiilor.

 

- Elaborarea unei Metodologii de evaluare a strategiilor elaborate la nivel local, care sa ofere un cadru coerent si obiectiv de analiza a impactului si eficacitatii acestora.

 

- Elaborarea unei Metodologii de dezvoltare a dialogului social intre membrii comunitatii, pentru a asigura o implicare activa si participativa a tuturor actorilor relevanti in procesul decizional local.

 

- Realizarea unui Manual de dezvoltare locala, care sa ofere ghiduri practice si recomandari pentru implementarea proiectelor si initiativelor de dezvoltare locala.

 

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020! www.poca.ro

 

Proiectul "Dialog pentru Consens" a beneficiat de un buget total eligibil de 410.966,50 lei. Prin implementarea acestui proiect s-a urmarit promovarea participarii active a societatii civile si consolidarea capacitatii ONG-urilor de a contribui la dezvoltarea sustenabila a comunitatii din Mogosoaia si a judetului Ilfov.

 

Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc (APAR) multumeste tuturor celor implicati pentru sprijinul acordat si se angajeaza sa continue eforturile in directia promovarii dezvoltarii locale si a consolidarii dialogului si colaborarii intre toti actorii relevanti.



Poti fi interesat si de