ANSVSA lanseaza Portalul Veterinar care ofera acces facil si rapid la rezultatele analizelor pentru fermieri

ANSVSA lanseaza Portalul Veterinar care ofera acces facil si rapid la rezultatele analizelor pentru fermieri


Utilizatorii vor putea accesa istoricul rezultatelor analizelor efectuate in reteaua Laboratoarelor Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor odata cu lansarea Portalului Veterinar, a anuntat, vineri, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

"ANSVSA a acordat o atentie deosebita digitalizarii activitatilor destinate clientilor. Un prim pas in aceasta directie a fost implementarea Portalului Veterinar, care permite utilizatorilor sa acceseze istoricul rezultatelor analizelor efectuate in reteaua Laboratoarelor Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. Portalul poate fi accesat la adresa portal.ansvsa.ro", se precizeaza intr-un comunicat al autoritatii.

 

Potrivit sursei citate, operatorii economici trebuie sa faca o solicitare scrisa catre Institutele Nationale de Referinta Veterinare sau Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) judetene pentru a obtine un cont unic de acces, cu utilizator si parola.

 

In ultimul deceniu, reteaua de laboratoare subordonata ANSVSA a inregistrat peste 3.410.239 de cereri de analize si a analizat 36.919.632 de probe, atat in domeniul sanatatii animalelor, cat si al sigurantei alimentelor.

 

"Mii de probe sunt prelucrate zilnic in laboratoarele retelei ANSVSA. Timpul economisit de partenerii nostri prin accesarea online a propriilor buletine de analize este esential. Este vorba despre utilizarea eficienta a timpului si valorificarea noilor tehnologii, precum si a avantajelor digitalizarii", a declarat presedintele ANSVSA, Alexandru Nicolae Bociu, in comunicatul citat.

 

Avantajele si functionalitatile portalului veterinar vizeaza accesul sigur si facil pentru vizualizarea buletinelor de analiza; istoricul analitic al tuturor buletinelor de analiza pentru fiecare partener/client; verificarea in timp real a stadiului cererilor de analize in laborator (ex: in lucru, finalizata etc.); informare rapida asupra rezultatelor analizelor pentru probele inregistrate in cele 41 de laboratoare judetene si cele trei institute nationale de referinta.

 

De asemenea, utilizatorii pot avea acces rapid la buletinele de analiza pentru personalul ANSVSA si DSVSA, in functie de unitatile atribuite; pot vizualiza rezultatele analizelor, fara necesitatea deplasarii la sediul laboratoarelor; interfata optimizata pentru dispozitive mobile (telefoane inteligente, tablete etc.); interconectare cu toate laboratoarele subordonate ANSVSA; transferul de date se realizeaza prin conexiuni securizate. Potrivit ANSVSA, accesul la buletinele de analiza se face doar dupa aprobarea prealabila a personalului autorizat din fiecare laborator.



Poti fi interesat si de