ANSVSA anunta reducerea perioadei de carantina pentru animalele exportate in Iordania

ANSVSA anunta reducerea perioadei de carantina pentru animalele exportate in Iordania


Perioada de carantina pentru ovinele si bovinele destinate exportului in Iordania va fi redusa de la 21 la 14 zile, facilitand astfel comertul cu animale vii, a anuntat Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

Conducerea ANSVSA a facut parte din delegatia Romaniei, condusa de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, care a primit vizita omologului sau, Khalid Al-Hanifat, impreuna cu o delegatie a Regatului Hasemit al Iordaniei.

 

Potrivit unui comunicat al Autoritatii, presedintele ANSVSA, Alexandru Bociu, s-a numarat printre semnatarii minutei dintre cele doua parti, prin care s-a convenit extinderea cooperarii si identificarea de noi oportunitati de colaborare in domeniul agroalimentar.

 

Pe agenda vizitei, desfasurate in perioada 13-16 martie, au fost incluse si deplasari la unitati de procesare pentru produse de origine animala si nonanimala, ferme de bovine si ovine si la Institutul National de Diagnostic si Sanatate Animala.

 

Vicepresedintele ANSVSA, Ioan Oleleu, a insotit delegatia iordaniana pe parcursul acestor deplasari si a oferit informatii referitoare la modul de functionare a serviciilor veterinare din tara noastra, a celui de realizare a controalelor oficiale si a certificarilor pentru exportul de animale si produse de origine animala.

 

'Pentru a veni in sprijinul crescatorilor de animale din tara noastra, ANSVSA a convenit cu partea iordaniana reducerea perioadei de carantina pentru ovinele si bovinele destinate exportului de la 21 de zile la 14 zile, facilitand astfel comertul cu animale vii', se mentioneaza in comunicat.

 

Un punct important agreat de cele doua parti a fost organizarea unor sesiuni de instruire in domeniul sanitar veterinar pentru expertii iordanieni.

 

Cu acest prilej, presedintele ANSVSA a subliniat dorinta de cooperare pentru eliminarea barierelor din calea comertului si de continuare a negocierilor, in scopul stabilirii conditiilor sanitare veterinare pentru intensificarea si diversificarea exportului de animale si produse alimentare in Iordania.Poti fi interesat si de