ANSVSA a distrus 1,4 tone de carne si produse din carne de porc neconforme
Joi, 19 Septembrie 2019

Joi, 19 Septembrie 2019
Totodata, institutia a aplicat amenzi de peste 1,7 milioane de lei pentru abaterile de la legislatia sanitar-veterinara si pentru siguranta alimentelor.
ANSVSA a verificat modul de respectare a conditiilor sanitare veterinare si de siguranta alimentelor referitoare la trasabilitatea, ambalarea, marcarea, certificarea, transportul, depozitarea si comercializarea carnii proaspete de porc, precum si a carnii tocate, a carnii preparate si a produselor obtinute din carne de porc sau care contin carne de porc.
Inspectorii veterinari au verificat operatorii din sectorul alimentar care comercializeaza produse alimentare de origine animala in cadrul unitatilor de vanzare cu amanuntul, situate in zonele de agrement si in localitatile de interes turistic.
Astfel, reprezentantii ANSVSA au verificat 8.974 de unitati, printre care 3.298 de restaurante, 339 cantine, 194 de unitati de tip catering, 364 de pensiuni turistice, 2.629 de magazine alimentare, 1.1414 de carmangerii si macelarii.
Impreuna cu reprezentanti ai Politiei Rutiere, inspectorii ANSVSA au verificat si 1.350 de mijloace de transport auto.
Pentru abaterile de la legislatia sanitar-veterinara si pentru siguranta alimentelor, au fost aplicate 473 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 1,722 milioane de lei, mentioneaza ANSVSA. De asemenea, au fost emise 14 de Ordonante de suspendare a activitatii si 33 de Ordonante de interzicere a desfasurarii activitatii unor unitati din sectorul alimentar.
Retetele noi, cu combinatii asezonate perfect, gata de pus pe gratar, si ambalaje care iti trezes...
"La achizitionarea produselor alimentare: verificati cu atentie aspectul carnii tocate; nu cumpar...
Carnea de pui ramane un aliment esential in dieta romanilor, insa tot mai multi consumatori cer t...