ANSVSA a demarat controalele specifice sarbatorilor de iarna
Marti, 04 Decembrie 2018
Marti, 04 Decembrie 2018
Se va verifica modul in care operatorii din sectorul alimentar respecta masurile privind combaterea pestei porcine africane, a conditiilor sanitare veterinare si de siguranta alimentelor referitoare la trasabilitatea, ambalarea, transportul, depozitarea si comercializarea carnii proaspete de porc, precum si a modului de marcare si certificare a carnii proaspete, a carnii tocate, a carnii preparate si a produselor din carne de porc, sau care contin carne de porc.
In acest sens, la nivelul DSVSA judetene si, respectiv, a municipiului Bucuresti, vor fi constituite echipe, care, in colaborare cu reprezentantii Inspectoratelor de Politie judetene, si, respectiv, al municipiului Bucuresti, vor efectua controale oficiale avand drept scop:
Obiectivele vizate in cadrul acestor actiuni sunt: pietele agro-alimentare, abatoare, unitatile de transare a carnii, unitatile de procesare si depozitare a alimentelor de origine animala, precum si in unitatile de vanzare cu amanuntul (carmangerii, macelarii, unitati de alimentatie publica, pizzerii, cantine, unitati tip catering, cofetarii, patiserii, laboratoare de cofetarie/patiserie, pensiuni turistice, unitati de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc.).
Pietele agroalimentare vor fi supravegheate de catre medicii veterinari care vor sanctiona comercializarea produselor in alte conditii decat cele prevazute de normele sanitare veterinare.
Este interzisa comercializarea produselor si alimentelor de origine animala in spatii improvizate (in sistem de vanzare stradal), nesupuse controlului sanitar veterinar.
Totodata, cu ocazia acestor controale, o atentie deosebita va fi acordata verificarii conditiilor sanitare veterinare si de igiena existente in locurile organizate periodic de catre autoritatile locale, in vederea comercializarii unor alimente care prezinta caracteristici traditionale (de ex. targuri de Craciun).
La nivelul unitatilor de vanzare cu amanuntul supuse inregistrarii si controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor se va proceda la:
La nivelul DSVSA judetene si a municipiului Bucuresti si al circumscriptiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor oficiale (CSVSAO) in perioadele 30 noiembrie – 24 decembrie 2018 si 27 decembrie 2018 – 07 ianuarie 2019 va fi asigurata permanenta, inclusiv in zilele de sambata si duminica, va fi afisat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil si numarul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare. De asemenea, la nivelul DSVSA judetene si al circumscriptiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor oficiale (CSVSAO) vor fi afisate locatiile in care poate fi efectuat examenul pentru identificarea Trichinella spiralis in carnea de porc.
Guvernul a aprobat Hotararea pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in ...
"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in parteneriat cu Primaria Sectorului 4 si...
Boala a fost depistata in orasul Velingrad, regiunea Pazardjik, fiind identificata in cinci unita...