ANSVSA a dat amenzi de 72.000 de lei comerciantilor de peste din Piata Obor

ANSVSA a dat amenzi de 72.000 de lei comerciantilor de peste din Piata Obor


Inspectorii sanitari veterinari au aplicat amenzi de 72.000 de lei in urma controalelor efectuate in hala de peste din Piata Obor, in contextul sarbatorii de Buna Vestire, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Totodata, au fost confiscate 254 kg de peste si produse din pescuit.

"Pe fondul cresterii consumului de peste si a produselor din pescuit, ca urmare a sarbatorii de Buna Vestire de sambata trecuta, inspectorii ANSVSA au efectuat pe data de 24 martie o serie de controale - fulger in hala de peste din Piata Obor din Bucuresti. Au fost verificate 12 unitati in vederea asigurarii conditiilor de igiena in care sunt receptionate, depozitate si valorificate diverse sortimente de peste si produse din pescuit. In urma controalelor au fost aplicate 8 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 72.000 de lei. Totodata, au fost confiscate 254 kg de peste si produse din pescuit", se arata in comunicatul ANSVSA.

 

Principalele neconformitati constatate si sanctionate au fost: nerespectarea normelor privind conditiile de depozitare, etichetare, ambalare si manipulare a produselor alimentare; nerespectarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind intretinerea spatiilor de prelucrare, depozitare si de valorificare a produselor alimentare, precum si a instalatiilor, utilajelor si a ustensilelor de lucru folosite; incalcarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind demonstrarea trasabilitatii produselor si lipsa programelor de autocontrol in cadrul unitatilor.

 

ANSVSA recomanda tuturor consumatorilor sa achizitioneze produse alimentare numai din unitati sau spatii aflate sub control sanitar veterinar.

 

Numarul de telefon al "Call Center"-ului ANSVSA este 0800.826.787 si poate fi apelat gratuit de catre cetateni, din orice retea de telefonie, pentru a sesiza nereguli in domeniul sigurantei alimentelor.



Poti fi interesat si de