ANSVSA: 'Politia Animalelor' ar putea fi infiintata in 2014
Miercuri, 30 Aprilie 2014
Miercuri, 30 Aprilie 2014
'Politia Animalelor' ar putea fi infiintata in anul 2014 ca o directie speciala in subordinea Autoritatii Nationale Sanitare veterinare si pentru Siguranta Alimentelor /ANSVSA/, peste 300 de medici veterinari urmand sa fie arondati la nivel national, in aceasta directie, a declarat pentru Agerpres, presedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu.
"Am prins in Hotararea de Guvern de reorganizare a ANSVSA si 'Politia animalelor'. Vrem sa fie o directie foarte prezenta in ceea ce priveste conditiile de bunastare ale animalelor si nu vorbesc numai de cainii fara stapan, ci de toate animale, cele din ferma, din gospodariile populatiei sau animalele care se folosesc la circ. Noi vom face cu inspectorii nostri controalele pe bunastare, iar controalele pe reclamatii, unde vor fi intocmite dosare penale sau date amenzi, le vom face cu Politia pentru a nu ne depasi atributiile", a precizat seful ANSVSA.
Potrivit sursei citate, 'Politia Animalelor' va avea o directie centrala si o structura la nivel de judet, iar pe fiecare directie judeteana ar urma sa lucreze in jur de 7 oameni.
"'Politia Animalelor' va fi o directie speciala in autoritate cu cate o structura in fiecare judet, unde, pentru inceput vor lucra 1-2 oameni, iar ulterior structura va cuprinde in jur de 7 oameni, ceea ce inseamna peste 300 de inspectori veterinari. Incercam sa sustinem financiar aceasta directie din surse proprii si estimam ca va aparea odata cu actul normativ de reorganizarea institutiei veterinare", a mai spus Manastireanu.
Personalul care va lucra in aceasta directie va fi format din medici, tehnicieni veterinari sau oameni care au calificare in domeniu.
'Politia Animalelor' nu va avea atributii noi fata de cele pe care le are in prezent ANSVSA in ceea ce priveste bunastarea animalelor, insa va functiona ca o structura specializata pentru protejarea acestora. 'Politia Animalelor' ar urma sa aplice Legea privind protectia animalelor (Legea 205/2004, modificata prin Legea 9/2008), precum si Regulamentul (CE) nr. 1/2005 privind protectia animalelor in timpul transportului.
Potrivit datelor ANSVSA, 'Politia Animalelor' va raspunde la sesizari, va merge in control si va aplica sanctiuni contraventionale pana la confiscarea animalelor.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...