ANSVSA: Mizerie in bucatariile unor restaurante de pe Litoral. Amenzi de 275.000 lei
Marti, 06 August 2019

Marti, 06 August 2019
Conform unui comunicat al ANSVSA, in perioada 29 iulie - 4 august, medicii veterinari oficiali care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat 288 de unitati amplasate in cele 7 zone de interes turistic, respectiv in Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia.
Controalele au vizat 190 de unitati de alimentatie publica, 4 pizzerii, 2 pensiuni, 6 cantine, 3 cofetarii/patiserii, 19 laboratoare de cofetarie/patiserie, 55 de magazine alimentare, un supermarket, 2 tonete de inghetata, 5 depozite alimentare si o unitate de produse congelate.
“In urma acestor controale s-au constatat urmatoarele deficiente: manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare; comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, in vederea depozitarii si valorificarii, precum si comercializarea acestora neetichetate potrivit legislatiei in vigoare; conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie; depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare; absenta documentelor care descriu procedurile elaborate cu privire la principiile HACCP; folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor si utilajelor in stare insalubra”, se mentioneaza in comunicat.
Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, 33 de unitati, respectiv 13 restaurante, 5 unitati tip fast - food, 4 unitati tip bufet, 3 magazine alimentare, 2 baruri, 4 laboratoare cofetarie/patiserie, o toneta inghetata si o pizzerie au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 275.200 de lei.
Retetele noi, cu combinatii asezonate perfect, gata de pus pe gratar, si ambalaje care iti trezes...
"La achizitionarea produselor alimentare: verificati cu atentie aspectul carnii tocate; nu cumpar...
Carnea de pui ramane un aliment esential in dieta romanilor, insa tot mai multi consumatori cer t...