ANPC: Peste 3.400 kilograme produse din carne oprite de la comercializare

ANPC: Peste 3.400 kilograme produse din carne oprite de la comercializare


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a aplicat amenzi de 340.000 de lei si a oprit definitiv de la comercializare peste 3.400 kilograme de produse din carne din cauza unor nereguli constatate in urma controalelor efectuate in toate marile magazine din tara.

prodAutoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a aplicat amenzi de 340.000 de lei si a oprit definitiv de la comercializare peste 3.400 kilograme de produse din carne din cauza unor nereguli constatate in urma controalelor efectuate in toate marile magazine din tara.
Potrivit unui comunicat al ANPC, remis Agerpres, reprezentantii institutiei au verificat calitatea unor produse alimentare precum salam feliat ambalat in vid, capete de salam in vid, dar si alte mezeluri iar controlul s-a desfasurat ca urmare a unei sesizari a unui consumator din judetul Timis care reclama calitatea produselor, aspect, culoare si miros modificate cu aspect alterat.
In ultimele doua zile au fost verificati 222 operatori economici si 16.526 kg de produse din carne. In urma controalelor au fost oprite definitiv de la comercializare 3.456 kg si temporar - 2.413
kg. Valoarea totala a amenzilor aplicate s-a ridicat la 370.000 lei.

'Principalele aspecte constatate: ambalaj devidat cu afectarea caracteristicilor de siguranta ale producatorului; produse ambalate fara elemente de identificare cee ce a condus la concluzia ca produsul este nesigur si la scoaterea acestuia de la comercializare; neconcordanta intre datele produsului original si cel feliat; capete de salam la care lipseau data durabilitatii minimale, precum si elementele de caracterizare (judetul Cluj), cu o culoare modificata atat la interior, cat si in profunzime, cu miros acru- alterat, in pungi devidate prin exprimari de lichid, ambalaj bombat, nespecific (Bucuresti)', precizeaza comunicatul ANPC.

Totodata, prin afisarea steagului romanesc pe produs de provenienta UE, chiar daca era ambalat in Romania se inducea ideea ca este un produs romanesc, se mai arata in documentul citat.



Poti fi interesat si de