Dupa o prima editie de succes in 2020, CARNEXPO Grill lanseaza noi provocari pentru specialistii din sectorul de carne si preparate din carne, pregatind o noua editie de exceptie ce se va desfasura in zilele de 10-11 iunie 2021 la resortul Theodora Golf Club din Alba Iulia.

In cadrul acestui eveniment, echipele nationale de bucatari ale Romaniei vor prezenta un show culinar si vor propune solutii complete pentru producatorii locali de alimente.

 

CARNEXPO Grill si Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism (ANBCT) semneaza un important acord de parteneriat strategic pentru promovarea produselor si gastronomiei romanesti, cat si pentru sprijinirea sectorului HoReCa spre tranzitia acestuia catre normalitate.

 

Promotorii CARNEXPO Grill, cel mai eficient concept de promovare a produselor romanesti, isi unesc astfel fortele cu specialistii din domeniul HoReCa pentru a lansa strategii menite sa dezvolte gastronomia romaneasca si pentru a sprijini echipele nationale de seniori si juniori ale Romaniei. In acelasi timp, asociatia profesionala ANBCT va pune la dispozitie toate cunostintele sale pentru realizarea si promovarea produselor romanesti printr-o strategie comuna in parteneriat cu CARNEXPO Grill.

 

Eugen CAPRA, General Manager CARNEXPO Grill:

„Acest acord de parteneriat reprezinta mesajul nostru de sustinere pentru producatorii romani si pentru sectorul HoReCa in lupta de a depasi conditiile dificile cu care ne confruntam. Prin aceasta colaborare, industria alimentara isi uneste fortele cu sectorul HoReCa, cu scopul de a promova gastronomia romaneasca si produsele locale. Colaboram cu ANBCT din 2019 si ne-am dorit sa oficializam acest parteneriat, astfel incat sa ne putem implica activ in sustinerea asociatiei si a echipelor nationale de bucatari seniori si juniori ale Romaniei. Pentru anul acesta, ne-am gandit la o noua evolutie a evenimentului CARNEXPO Grill, prin care sa regasim solutiile complete pentru fabricarea produselor romanesti si aici ne referim la gramaj, termen de valabilitate, ambalaj, elemente care compun un produs finit optim. Ne dorim sa dezvoltam segmentul de semipreparate, produse ready-to-eat si ready-to-cook. Anul 2021 va fi unul extrem de provocator si ne-am propus sa il trecem impreuna prin organizarea de evenimente gastronomice inedite.”

 

Stefan BERCEA, Presedinte ANBCT:

“Sunt incantat ca, dupa un an de stagnare, am putut sa ne intalnim si sa stabilim cu reprezentantii CARNEXPO Grill un plan pentru a organiza mai multe evenimente anul acesta, care sa aduca in prim plan bucataria romaneasca si implicit bucatarii romani. Bucatarii din echipele nationale se pregatesc pentru Cupa Mondiala din 2022, care va avea loc la Luxemburg. Astfel, bucatarii vor fi antrenati si sustinuti de CARNEXPO Grill si de partenerii acestora. Avem asteptari optimiste din partea acestei colaborari si speram ca impreuna sa aducem cat mai multe medalii pentru Romania. Cel mai recent rezultat, cu cea mai buna organizare a fost obtinut anul trecut la Olimpiada Bucatarilor de la Stuttgart, acolo unde am fost reprezentati de doua echipe nationale – de seniori si de juniori – si de trei echipe regionale. Membrii ANBCT au castigat medalii de aur, de argint si de bronz.”

 

Anul 2021 incepe cu evenimente savuroase prezentate de CARNEXPO Grill si ANBCT Romania. Demonstratii culinare, competitii, work-shopuri sustinute de CARNEXPO Gril, toate acestea vor veni in intampinarea pietei consumatorilor de produse autohtone. Un rol important revine astfel specialistilor din industria agroalimentara si membrilor ANBCT in a promova si a sustine consumul de produse romanesti.

 

Pentru mai multe detalii si informatii va rugam contactati:

Dorinel NICULAE, Project Manager CARNEXPO  Grill

- dorinel@industriacarnii.ro

- www.CARNEXPO grill.ro

- www.anbct-romania.ro

 

Despre CARNEXPO Grill

Este un eveniment unic in Romania pentru promovarea produselor locale care marcheaza deschiderea sezonului de grill si lansarea produselor de tip BBQ, care doreste sa elimine barierele formale din jurul conferintelor standard si sa reuneasca specialistii din industria agroalimentara, HoReCa si retail intr-o locatie distinsa. Aici, parteneriatele se pot lega foarte usor la o masa cu cele mai gustoase produse de grill sau la un pahar de vin de la crame selecte.

 

Despre ANBCT

Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism este cea mai importanta asociatie de bucatari si cofetari profesionisti din Romania, fiind infiintata in 1971 si avand o experienta de 50 de ani. Inca din anul 1972, ANBCT este membra a Asociatiei Mondiale a Bucatarilor si participa permanent la cele mai importante competitii culinare organizate la nivel global. Cea mai recenta participare ANBCT cu cea mai buna organizare a fost la Olimpiada Mondiala de Gastronomie de la Stuttgart si a adus Romaniei o multime de medalii de aur, argint si bronz obtinute de echipele nationale de bucatari seniori si juniori si de echipele regionale.



Poti fi interesat si de