ANBCT prezinta la CARNEXPO Grill tot ce este mai bun in gastronomia romaneasca

ANBCT prezinta la CARNEXPO Grill tot ce este mai bun in gastronomia romaneasca


CARNEXPO Grill, cea mai importanta intalnire a specialistilor din sectoarele de carne, HoReCa si retail isi propune sa aduca specialistilor prezenti solutii complete prin realizarea unor adevarate spectacole gastronomice cu cei mai buni Chefi din tara, membri ai echipelor nationale de seniori si juniori ale Romaniei.

Astfel, CARNEXPO Grill va invita sa ii cunoasteti pe cei mai talentati bucatari si cofetari-patiseri care reprezinta cu cinste Romania la cele mai cunoscute competitii culinare din strainatate.

 

 „Parteneriatul cu ANBCT reprezinta mesajul nostru de sustinere pentru producatorii romani si pentru sectorul HoReCa in lupta de a depasi conditiile dificile cu care ne confruntam. Prin aceasta colaborare, industria alimentara isi uneste fortele cu sectorul HoReCa, cu scopul de a promova gastronomia romaneasca si produsele locale. Colaboram cu ANBCT din 2019 si ne-am dorit sa oficializam acest parteneriat, astfel incat sa ne putem implica activ in sustinerea asociatiei si a echipelor nationale de bucatari seniori si juniori ale Romaniei. Pentru anul acesta, ne-am gandit la o noua evolutie a evenimentului CARNEXPO Grill, prin care sa regasim solutiile complete pentru fabricarea produselor romanesti si aici ne referim la gramaj, termen de valabilitate, ambalaj, elemente care compun un produs finit optim. Ne dorim sa dezvoltam segmentul de semipreparate, produse ready-to-eat si ready-to-cook. Anul 2021 va fi unul extrem de provocator si ne-am propus sa il trecem impreuna prin organizarea de evenimente gastronomice inedite”, a declarat Eugen CAPRA, General Manager CARNEXPO Grill.

 

“Sunt incantat ca, dupa mult timp de stagnare, am putut sa stabilim cu reprezentantii CARNEXPO Grill un plan pentru a organiza mai multe evenimente anul acesta, care sa aduca in prim plan bucataria romaneasca si implicit bucatarii romani. Bucatarii din echipele nationale se pregatesc pentru Cupa Mondiala din 2022, care va avea loc la Luxemburg. Astfel, bucatarii vor fi antrenati si sustinuti de Carnexpo Grill si de partenerii acestora. Avem asteptari optimiste din partea acestei colaborari si speram ca impreuna sa aducem cat mai multe medalii pentru Romania”, a spus Stefan BERCEA, presedinte ANBCT.

 

Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism este cea mai importanta asociatie de bucatari si cofetari profesionisti din Romania, fiind infiintata in 1971 si avand o experienta de 50 de ani. Inca din anul 1972, ANBCT este membra a Asociatiei Mondiale a Bucatarilor si participa permanent la cele mai importante competitii culinare organizate la nivel global. Cea mai recenta participare ANBCT cu cea mai buna organizare a fost la Olimpiada Mondiala de Gastronomie de la Stuttgart si a adus Romaniei o multime de medalii de aur, argint si bronz obtinute de echipele nationale de bucatari seniori si juniori si de echipele regionale.

 

Despre CARNEXPO Grill

Este un eveniment unic in Romania pentru promovarea produselor locale care marcheaza deschiderea sezonului de grill si lansarea produselor de tip BBQ, care doreste sa elimine barierele formale din jurul conferintelor standard si sa reuneasca specialistii din industria agroalimentara, HoReCa si retail intr-o locatie distinsa. Aici, parteneriatele se pot lega foarte usor la o masa cu cele mai gustoase produse de grill sau la un pahar de vin de la crame selecte.

 

Va fi o editie de exceptie, cu multe suprize pentru participanti, prin prisma parteneriatelor incheiate de CARNEXPO Grill cu Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism (ANBCT), Asociatia Bucatarilor Italieni, Institutul Culinar Disciples Escoffier, Asociatia Prelucratorilor de Carne din Republica Moldova, organizatorii Festivalului D`ale Porcului ( care vor face demonstratii live de preparare a carnii de porc) si nu in ultimul rand vor fi prezenti invitati speciali din Belgia, Spania, Germania etc. CARNEXPO Grill se bucura si de sprijinul asociatiilor din industria carnii: Asociatia Romana a Carnii (ARC), Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine (ACEBOP), Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS).

 

Personalitati marcante din sectorul agroalimentar, specialisti si furnizori vor participa la CARNEXPO Grill in calitate de speakeri si vor pune la dispozitia participantilor experienta si know-how-ul lor pentru a dezvolta piata autohtona. Furnizorii de tehnologie au un loc aparte in aceasta noua editie, acestia avand posibilitatea sa-si expuna echipamentele si sa realizeze demonstratii in cadrul conceptului TECH DAY - o zi dedicata tehnologiei.

 

CARNEXPO Grill are loc in perioada 10-11 iunie 2021, la Theodora Golf Club din Alba Iulia.

 

Rezerva-ti locul la eveniment: office@carnexpogrill.ro

Ana Maria Mihai - 0734 333 588 /  anamaria.mihai@industriacarnii.ro

Flavius Marin - 0734 333 589 / flavius.marin@industriacarnii.ro



Poti fi interesat si de