ANBCT organizeaza Cupa Marea Neagra in Arta Culinara la CARNEXPO Grill 2022

ANBCT organizeaza Cupa Marea Neagra in Arta Culinara la CARNEXPO Grill 2022


Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism (ANBCT) organizeaza a doua editie a concursului dedicat bucatarilor si cofetarilor profesionisti “Cupa Marea Neagra in Arta Culinara”. Acesta se va desfasura in data de 5 mai, in cadrul celui mai mare eveniment gastronomic al anului - CARNEXPO Grill, la Phoenicia Blue View, din Olimp.

Tema concursului este: Preparate din peste si fructe de mare. Concurentii vor avea de realizat un platou rece festiv pentru 8 persoane.


Concursul este regional pe echipe sau individual, reprezentand unitati de alimentatie publica/catering din Romania.

 

Cine poate participa la acest concurs:

​​- Echipe individuale reprezentand hoteluri, restaurante, alte tipuri de unitati de alimentative publica etc, din Romania.

- Echipe pe oras (mai multi bucatari care nu fac parte din aceasi unitate de alimentatie publica, dar se unesc intr-o singura echipa - Ex. Echipa Orasului Tulcea).

- Echipa poate fi formata din maxim 3 persoane ( Liderul echipei plus maxim doua ajutoare).

 

Nu se percepe taxa de participare pentru concurenti, aceasta fiind acoperita in totalitate de catre sponsorul principal al concursului, CELLI Romania.

 

“Concursul are ca scop atragerea a cat mai multi bucatari profesionisti intr-o competitie culinara, care sa formeze baza participarii la viitoarele concursuri nationale si internationale. Totodata, aceste concursuri au ca si strategie, largirea bazei de cunoastre si a schimbului de experienta si impresii, de perfectionare continua si de indentificare a valorilor culinare romanesti”, transmit organizatorii competitiei.

 

Cei interesati se pot inscrie accesand adresa: www.anbct-romania.ro

 

Despre CARNEXPO Grill:

CARNEXPO Grill, ajuns in 2022 la a treia editie, este un concept unic in Romania ce se va desfasura in perioada 5-6 mai intr-o noua locatie, Phoenicia Blue View din Olimp si va atrage cei mai importanti specialisti din industria alimentara, a bauturilor, HoReCa si retail, din tara, dar si din strainatate.

 

Peste 3.000 de experti sunt asteptati sa participe la malul marii, intr-o locatie de lux care permite extinderea evenimentului pe o suprafata mult mai mare, de pana la 15.000 de metri patrati.

 

Este de departe cel mai important eveniment gastronomic din Romania ce aduce la un loc cei mai multi profesionisti din sectorul industriei alimentare, HoReCa si retail, cu scopul de a dezvolta afaceri si a descoperi produse si tendinte noi de piata. Ca in fiecare an, vor participa si delegatii de experti din strainatate precum Republica Moldova, Serbia, Ungaria, Belgia si Germania, Italia, Spania, Franta.

 

Anul acesta, CARNEXPO Grill organizeaza, in premiera, competitia internationala Top Chef MACELAR, cu scopul promovarii si dezvoltarii breslei macelarilor din Romania.

 

Top Chef MACELAR este prima competitie care isi propune sa selecteze cei mai buni maestri macelari, aducand fata in fata echipe de profesionisti din tara si strainatate ce vor trece prin mai multe probe de concurs, jurizate de un complet international, in lupta pentru marele trofeu de Chef Macelar al Romaniei.



Poti fi interesat si de