AMRCR: Nu avem de ce sa ne ingrijoram ca vom ramane fara alimente pe rafturi

AMRCR: Nu avem de ce sa ne ingrijoram ca vom ramane fara alimente pe rafturi


Directorul executiv al Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania, George Badescu, a precizat marti la Ministerul Sanatatii ca nu exista motive de ingrijorare in ceea ce priveste stocurile de alimente, afirmatie facuta in contextul unor situatii aparute in tari afectate de noul coronavirus.

"In perioada urmatoare, pentru o perioada de timp previzibila sa spunem, nu anticipam sa avem lipsa de alimente sau sa avem rafturile goale. (...) Stocurile pe care le avem in acest moment, daca luam in calcul ceea ce se vinde intr-o perioada aglomerata, in preajma sarbatorilor, am putea spune ca aceasta este si predictia in timp. Cu alte cuvinte, volumul de marfa pe care il avem disponibil ar fi sa satisfaca nevoile pe care in mod normal anticipam atunci cand sunt perioade aglomerate. In acest moment, nu avem motive sa anticipam o lipsa a alimentelor de pe rafturi. Pe de alta parte, dupa cum stiti, exista retele de magazine diferite, cu abordari diferite, asa ca m-as feri eu, de la asociatie, sa dau un termen anume. Insa, asa cum va spuneam, nu exista motive de ingrijorare in perioada previzibila - sa zicem saptamani, luni", a spus Badescu.

 

El a explicat ca in ultimele zile au fost vanzari "mai mari".

 

"Nu avem motive in acest moment sa ne ingrijoram. Au fost unele vanzari mai mari. Si asta este una dintre strategiile pe care le avem in calcul, sa incercam sa marim aceste comenzi", a aratat directorul executiv.Poti fi interesat si de