AFIR finanteaza proiectele de procesare a produselor alimentare
Vineri, 07 Octombrie 2016
Vineri, 07 Octombrie 2016
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) informeaza ca aproximativ 61 de milioane de euro sunt disponibili pentru potentialii beneficiari care vor sa-si finanteze proiecte privind procesarea produselor alimentar.
Potrivit Agentiei, fondurile europene nerambursabile pot fi accesate prin intermediul submasurii 4.2 Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor agricole din cadrul Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020), iar data limita pana la care AFIR primeste proiecte este 31 octombrie 2016, ora 16. Proiectele se depun online pe pagina oficiala a Agentiei, www.afir.info.
Prin submasura 4.2 se pot obtine, in functie de tipul beneficiarului si de investitia propusa, pana la 2,5 miloane euro/proiect. Sprijinul public nerambursabil este de maxim 50% din totalul cheltuielilor eligibile. Investitiile finantate prin submasura 4.2 au drept obiectiv infiintarea si/sau modernizarea unitatilor de procesare si comercializare, introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse si procese, dar si cresterea numarului de locuri de munca. Potentialii beneficiari interesati sa depuna proiecte prin intermediul submasurii 4.2 si nu numai, pot consulta gratuit pe pagina oficiala de internet a Agentiei Ghidul Solicitantului, disponibil in pagina submasuriilor respective", precizeaza AFIR.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...