AFIR: Beneficiarii PNDR vor putea cumpara in mod direct silozurile, grajdurile si serele
Miercuri, 20 Septembrie 2017
Miercuri, 20 Septembrie 2017
Silozurile, grajdurile si serele din cadrul proiectelor implementate cu fonduri europene din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020) ar putea fi achizitionate de catre beneficiarii PNDR, in mod direct, fara a mai parcurge nicio alta procedura de achizitie, a afirmat, marti, intr-un comunicat de presa, directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), Adrian-Ionut Chesnoiu.
In acest context, AFIR a publicat pe pagina oficiala de internet, in cadrul sectiunii 'Dezbatere Publica', versiunea consultativa a Ghidului Bazei de date cu preturi de referinta pentru silozuri, grajduri si sere din cadrul proiectelor implementate cu fonduri europene din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020).
'Dupa modelul Bazei de date cu preturi de referinta pentru masini, utilaje si echipamente specializate, pe care AFIR a implementat-o inca din 2014, am decis sa realizam un instrument de lucru similar si pentru silozuri, grajduri si sere. Astfel, elementele care se vor regasi in aceasta Baza de date, vor putea fi achizitionate de catre beneficiarii PNDR, in mod direct, fara a mai parcurge nicio alta procedura de achizitie. Mai mult, beneficiarii PNDR vor avea la indemana solutii la cheie pentru realizarea unui sistem integral de depozitare a cerealelor. De asemenea, atrag atentia asupra faptului ca in Baza de date se vor introduce preturile de vanzare catre beneficiarii PNDR, nu preturile recomandate de producatori', a subliniat Chesnoiu.
Potrivit Agentiei, elementele din categoriile mentionate (silozuri, grajduri si sere) se vor introduce in Baza de date sub forma unor proiecte tip, functionale, de catre producator sau de catre un singur importator/dealer al acestuia.
"Producatorul sau importatorul care inscrie elemente are posibilitatea de a incarca maximum 20 de proiecte tip pentru fiecare marca din categoriile mentionate. Precizam ca preturile din baza de date vor fi exprimate in Euro si nu vor include TVA (pret CIP la beneficiar). Actualizarea preturilor se va realiza o data pe an pentru fiecare marca per trader, cu aprobarea conducerii AFIR si se va face la solicitarea oficiala a producatorului/ importatorului/dealerului care a inscris marca respectiva in Baza de date in urma analizarii acesteia de catre expertii AFIR". noteaza sursa citata.
Versiunea consultativa a Ghidului Bazei de date cu preturi de referinta pentru silozuri, grajduri si sere este publicata pe portalul AFIR, iar toti cei interesati pot trimite propuneri sau observatii timp de zece zile de la demararea dezbaterii publice.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...