AAylex a investit 15 mil. euro si a lansat o gama de carnati din carne de pui

AAylex a investit 15 mil. euro si a lansat o gama de carnati din carne de pui


Cocorico a lansat un produs unic la nivelul pietei globale de produse din carne de pui.

Dupa 2 ani de cercetare, dezvoltare, testare si o investitie de peste 15 milioane euro, intr-o noua unitate de productie, Cocorico a reusit sa creeze reteta si tehnologia care marcheaza o premiera in industria de profil: un produs popular la nivelul consumatorilor din intreaga lume, realizat dupa cele mai exigente standarde ale celor preocupati de un stil de viata sanatos. Carnatii de pui Cocorico sunt 100% din carne de pui proaspata si condimente naturale, fara nitriti, fara nitrati, fara gluten, fara membrana, fara aditivi sau conservanti.

 

“Pentru multi dintre cei implicati, crearea unui astfel de produs a parut o misiune imposibila, dar creativitatea noastra si increderea echipei ca vom reusi au facut-o posibila. Dupa doi ani de cercetare, dezvoltare, testare, modificari in tehnologie, textura, temperaturi, fluxuri, am reusit sa cream acest produs unic, 100% natural. Este o inovatie 360, inregistrand o premiera globala. De la hrana puilor, pana la produsul finit, avem pe linie 100% natural. Cu aceasta ocazie, doresc sa multumesc tuturor colaboratorilor din tara si strainatate care au avut incredere in noi si au participat la realizarea acestui proiect, inclusiv furnizori de utilaje, institutii financiare, partenerilor de branding, precum si colaboratorilor si clientilor nostri care au gustat si apreciat produsul”, a mentionat Bogdan Stanca, fondator si CEO al Grupului AAylex, proprietarul marcii Cocorico.

 

Investitia de peste 15 milioane euro a fost directionata pentru constructia de la zero a unei unitati specializate, care integreaza robotizare si automatizari de ultima ora, inclusiv inovatii si conditii speciale de biosecuritate. A inclus, de asemenea, etapele de cercetare, dezvoltare, testare, stabilizarea retetei, ambalarea speciala, constructia brand-ului, asigurarea logisticii si distributiei.

 

Unitatea care produce carnatii de pui este integrata cu celelalte entitati din cadrul grupului AAylex: fabrici specializate pentru hrana puilor, ferme de reproductie, incubatie si crestere pui, un abator si unitati specializate de productie si ambalare. In ultimii 4 ani, grupul AAylex a investit in total peste 50 de milioane de euro pentru integrarea si consolidarea intregului lant, de la ferma la furculita, tot procesul fiind complet natural, in conditii de biosecuritate maxima.

 

Totodata, s-a acordat o atentie deosebita responsabilitatii sociale privind risipa alimentara, conditiile energetice si de mediu. Incepand cu luna ianuarie 2021, gama de carnati Cocorico a fost in testari in cateva hypermarketuri din tara si din strainatate. Suntem in etapa in care produsele vor fi gradual distribuite in toata tara si la export, pe pietele din Italia, Spania, Bulgaria, Republica Ceha, Cipru, Franta, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria si Slovacia, inclusiv Orientul Mijlociu. Carnatii de pui Cocorico sunt acum disponibili pe piata in patru variante: natural, natural afumat cu lemn de fag, spicy afumat cu lemn de fag si mediteraneean afumat cu lemn de fag. Carnatii pot fi consumati direct din pachetul in care sunt ambalati, fierti sau la gratar si se pot integra in compozitia a numeroase retete.

 

“Peste 95% din feedback-ul primit de la consumatori a fost pozitiv. Inca mai testam care dintre variantele de produs sunt cele preferate, pentru a intelege mai bine preferintele consumatorilor, privind mirodeniile. Este o etapa importanta pentru noi, deoarece suntem intr-un teritoriu complet neatins, iar de capacitatea noastra de a cuprinde acest feedback, vor depinde dezvoltarile ulterioare. Suntem constienti de faptul ca, in general oamenii au nevoie de timp pentru a-si construi un obicei de consum, in legatura cu un produs nou, chiar daca este vorba despre un comportament bazat pe o alegere cu impact pozitiv, dar asteptarile noastre sunt investite cu incredere si rabdare, pentru ca obiectivul nostru este unul cu fundamente si implicatii solide. Avem rabdare si incredere in ceea ce facem”, adauga Bogdan Stanca.

 

Piata de carne de pui se afla in crestere usoara in Romania, ca urmare a interesului sporit al consumatorilor pentru produse naturale, pentru retete usoare si solutii rapide de pregatire a meselor. Puiul este cea mai frecventa optiune a consumatorilor pentru mesele din timpul saptamanii.

 

Cu o eticheta 100% curata, carnatii de pui Cocorico au in plus, un profil nutritiv special, cu un continut natural de aminoacizi esentiali, vitamine si minerale. Au un nivel scazut de colesterol, ceea ce asigura produsului o adresabilitate crescuta, putand fi inclus in dieta copiilor, a tinerilor, a adultilor activi si a seniorilor. Condimentele naturale (ghimbirul, nucsoara, proteina din fasolea fava, toate ingredientele) folosite in producerea carnatilor de pui Cocorico au fost selectate de specialisti in nutritie pentru a asigura beneficii majore pentru sanatatea consumatorilor, avand inclusiv proprietati alcaline.

 

Procesul de productie al carnatilor respecta cele mai stricte standarde de biosecuritate si calitate de la nivel international. Ambalarea premium este realizata in atmosfera protectoare, in caserole termoformate, cu un termen de valabilitate de 21 de zile.

 



Poti fi interesat si de