AAylex ONE – lider in productia de carne pui, cu 40 de ani de inovare constanta si practici sustenabile
Marti, 27 Decembrie 2022
Marti, 27 Decembrie 2022
O companie trebuie sa aiba pe langa profit si un scop moral. Niciunul nu trebuie dezechilibrat in favoarea celuilalt. In ultimii ani, compania noastra a facut investitii semnificative, in tehnologii de ultima generatie si automatizari pe intreg lantul de productie, inclusiv in constructia de fabrici moderne pentru noi produse si preparate din carne din pui, de tip ready-to-eat. Directiile prioritare de dezvoltare au avut in centru grija pentru o productie etica, prietenoasa cu mediul, la standarde inalte de calitate, pentru a raspunde exigentelor si nevoilor mereu in schimbare ale consumatorilor care nu se multumesc cu putin, spune Bogdan Stanca, Fondator si Presedinte AAylex ONE.
Suntem aproape de finalul unui an marcat de instabilitate pe mai multe planuri. Cum s-a reflectat contextul dificil in business-ul AAylex ONE si ce strategie ati adoptat?
Cea mai mare provocare astazi pentru companii este navigarea prin incertitudinea actuala, data de contextul suprapunerii multiplelor crize si riscuri legate de preturile crescute la energie si materii prime, criza resurselor si a materialelor, inflatia, intreruperile lanturilor de aprovizionare, deficitul de talente si, recent, riscul geopolitic. Acestea sunt completate de provocarile pe termen lung, cum ar fi agenda ESG, digitalizarea continua si reglementarile sporite care abordeaza schimbarile climatice inclusiv prin prioritizarea finantarilor verzi.
Toate acestea, suprapuse peste provocarile sistemice ale sectorului agro-alimentar, au determinat necesitatea redefinirii strategiei pentru a gestiona eficient rezilienta, riscurile si cresterea de business.
In ultimii ani, am facut investitii importante pentru integrarea si consolidarea intregului lant de productie, de la fabrici de furaje, specializate in prepararea hranei puilor, ferme de genetica, ferme de reproductie, incubatie si crestere a puilor, un abator dotat cu tehnologie de ultima generatie, doua fabrici de produse si preparate din carne de pui dotate cu cele mai moderne tehnologii din Europa, pana la reteaua de distributie multi-canal.
Cum arata anul 2022 pentru AAylex ONE in termeni financiari si de piata?
AAylex ONE este astazi unul dintre cei mai mari producatori de carne proaspata de pui din Europa de Est, cu o experienta de 40 de ani de productie constanta si inovare sistemica, marca sa, „Cocorico”, fiind una dintre cele mai apreciate marci, preferata de milioane de oameni din Romania si din alte tari.
O frumoasa recunoastere in acest an, a reprezentat-o decernarea trofeului „George G. Assan”, pentru „Brandul romanesc al anului”, pentru brandul CoCoRiCo, in cadrul Galei ,,Topul Firmelor” organizate de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti.
Conform estimarilor noastre, vom inchide anul 2022 cu o cifra de afaceri de aproximativ 1.1 miliarde lei, (echivalent a 224 milioane euro), cu o crestere prognozata de aproape 30% fata de cifra de afaceri consolidata la nivelul anului 2021, de 850 milioane lei (echivalent a 173 milioane euro).
Valoarea vanzarilor de carne si produse din carne de pui de 877 milioane lei si volumul de vanzari anual de 76 mii de tone, conform estimarilor pentru 2022, ne plaseaza in topul producatorilor de carne proaspata de pui in Romania.
Exportul reprezinta 40% din aceste vanzari, AAylex One fiind cel mai mare exportator de carne de pui din Romania, cu operatiuni in peste 10 tari din Europa si din Orientul Mijlociu.
Avem o echipa de distributie profesionista si o arhitectura multi-canal de distributie. Pentru a asigura printr-un lant scurt de distributie accesibilitatea cat mai mare larga si flexibila la produsele Cocorico, suntem prezenti in toate retelele de hyper si super-market, dar si in retele de magazine locale si de proximitate. Venim in sprijnul partenerilor nostri de distributie si cu facilitati logistice, inclusiv din perspectiva ambalajelor, care sunt proiectate sa fie adaptabile spatiului de vanzare si nevoilor de cumparare diferite: de la ambalajele individuale sau familiale cu greutati fixe sau variabile, la ambalaje de tip vrac de 5kg.
Avem game destinate si sectorului HoReCa si parteneriate cu distribuitori specializati pentru acest sector.
In ultimii ani s-au facut investitii semnificative, de peste 70 milioane de euro, in tehnologii de ultima generatie si automatizari pe intreg lantul de productie, inclusiv in constructia de noi fabrici pentru noi produse si preparate din carne din pui, de tip ready-to-eat. Aceste investitii au fost esentiale pentru diversificarea portofoliului de produse si lansarea la inceputul anului 2022 a noilor game - ,,Proaspat si marinat’’, Cocorico Original - Cocorici, CocoPastrami si Cocobaked – specialitati din pui care ofera optiuni sanatoase si gustoase pentru meniuri gata de consum, atractive prin noutate si varietate si convenabile pentru stilul de viata dinamic actual. Prognozele de piata plaseaza aceasta gama in topul produselor care vor cunoaste o crestere accelerata in anii urmatori, asigurandu-le astfel o linie prioritara in strategia noastra viitoare de dezvoltare comerciala, alaturi de produsele proaspete din carne de pui Cocorico.
Carnea de pui Cocorico provine de la puii crescuti in fermele noastre, intr-un microclimat monitorizat constant cu ajutorul tehnologiilor avansate, pentru a asigura biosecuritatea si bunastarea puilor. Puii sunt hraniti cu hrana 100% naturala, ce contine doar porumb, grau, triticale, soia, vitamine si minerale. Astfel, carnea de pui Cocorico este nemodificata genetic, fara hormoni de crestere, fara antibiotice pentru a imbunatati cresterea si fara aditivi alimentari, produsa in sisteme ce respecta standardele de certificare BRC, IFS, FSSC, BSCI, SGS si ISO.
O prioritate pentru noi sunt si oamenii AAylex, cei peste 2.500 de profesionisti, care cu pasiune si profesionalism contribuie la construirea si mentinerea unui brand de incredere. De aceea, investim constant si in atragerea de talente si in dezvoltarea profesionala a angajatilor prin cursuri sau certificari de specialitate. Investim si in asigurarea unui mediu de lucru la cele mai inalte standarde de calitate, de protectie si de igiena, pentru a garanta sanatatea si siguranta personalului precum si siguranta alimentara.
Interviul complet despre dezvoltarea grupului Aaylex ONE se regaseste in editia nr. 86 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.
Aceste criterii sunt si cele care au stat la baza desemnarii brandului Fragedo, drept „Nr. ...
Conform unui comunicat al MADR, printre subiectele ridicate de oieri au fost mentionate subventii...
Institutia Prefectului Salaj a precizat ca Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) a adoptat,...