A inceput Bucharest Food Expo & Carnexpo, cea mai importanta expozitie dedicata industriei alimentare din Romania

A inceput Bucharest Food Expo & Carnexpo, cea mai importanta expozitie dedicata industriei alimentare din Romania


BUCHAREST FOOD EXPO & CARNEXPO se desfasoara in perioada 29 septembrie – 02 octombrie 2022, la Romaero, Bucuresti, si este punctul de intalnire al inovatiilor, tendintelor si tehnologiei de ultima generatie, un cumul valoros de informatii specializate pentru toti cei care activeaza in industria alimentara.

Producatorii, importatorii si furnizorii din industria alimentara isi dau intalnire in cadrul unui eveniment complet, axat pe promovarea tuturor segmentelor de baza, incepand de la zootehnie, abatorizare, procesare, materii prime, condimente, carne si preparate din carne, produse lactate, produse de panificatie si cofetarie, bauturi, echipamente si utilaje.

 

Zeci de companii isi prezinta produsele sau lanseaza unele noi, iar in cadrul intalnirilor de afaceri vor avea ocazia sa stabileasca noi parteneriate cu furnizori de echipamente si utilaje de ultima generatie, alaturi de care sa isi dezvolte business-urile.

 

***

Evenimentul debuteaza cu conferinta Viitorul produselor locale romanesti in contextul actual de piata, ce va reuni intr-un mediu dinamic, reprezentanti de marca din Ministerul Agriculturii, lideri de opinie din sectorul de carne, presedinti ai asociatiilor patronale, oameni de afaceri, diplomati si jurnalisti din tara si strainatate.

 

Bucharest Food Expo & CARNEXPO Forum se va concentra pe subiecte ce tin de dezvoltarea industriei alimentare in Romania, cat si despre noile tendinte de piata precum proteinele alternative, inteligenta artificiala in practicile alimentare, transparenta, trasabilitate si green energy.

 

Speakeri invitati:

 • Petre DAEA, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
 • Florin Dan SCARLAT, Consilier de stat, Guvernul Romaniei
 • Horia Miron CONSTANTINESCU, Presedinte ANPC
 • Daniel CONSTANTIN, fost ministru al Agriculturii
 • Sorin MINEA, Presedinte Romalimenta
 • Radu TIMIS, Presedinte Asociatia Romana a Carnii
 • Dragos FRUMOSU, Presedinte Sindalimenta
 • Aurel POPESCU, Presedinte Rompan
 • Marian CUZDRIOREANU, Presedinte Ro Fish
 • George BADESCU, Director Executiv AMRCR
 • Aurel DAMIAN, Vicepresedinte Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania
 • George SCARLAT, Vicepresedinte Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania

 

***

Bucharest Food Expo & CARNEXPO este scena principala a produselor alimentare romanesti, un hub central pentru a promova cele mai recente tendinte si inovatii din sector.

 

Evenimentul se intinde pe o suprafata de 8.000 de metri patrati, cu peste 80 de standuri expozitionale in interiorul halei A, dar si pe platforma exterioara, unde cele mai bune produse romanesti si internationale pot fi degustate in zona special amenajata food truck-urilor.

 

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale este partener al Bucharest Food Expo & CARNEXPO si are stand de prezentare in cadrul evenimentului, unde isi expun produsele numerosi producatori locali din diferite zone ale tarii, pentru a promova produsele traditionale romanesti.

 

Marile lanturi de retail modern sunt tot mai deschise catre colaborari cu producatorii romani, imbratiseaza ideea de a avea pe rafturi produse lor, fiind un semnal important de sustinere pentru acestia. Astfel de parteneriate aduc beneficii economiei si agriculturii romanesti, ce nu va mai depinde de importuri, aspect cu atat mai important in aceasta perioada. Selgros si Auchan participa in calitate de expozanti cu standuri reprezentative in care se pune accentul pe importanta promovarii produselor locale.

 

Alti doi parteneri importanti ai evenimentului sunt Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism si Institutul Escoffier, care dezvolta si pun in valoare produsele romanesti prin diferite tehnici culinare.

 

In plus, toti cei interesati sa discute cu furnizorii belgieni de carne sunt asteptati la Belgian Meat Networking Day & Evening Cocktail, eveniment organizat de Belgian Meat Office, vineri, 30 septembrie, intre orele 10.00 si 19.00.

 

***

Cel mai mare targ din industria alimentara va ramane deschis publicului pana pe 02 octombrie 2022, ora 14.00.

 

Program de vizitare Bucharest Food Expo & Carnexpo:

 • 29 septembrie - 01 octombrie (Joi - Sambata), intre orele 10.00 si 18.00.
 • 02 octombrie (Duminica), intre orele 10.00 si 14.00.

Locatie: Centrul expozitional Romaero, Bucuresti, Bd. Ficusului nr. 44Poti fi interesat si de