A fost prelungit termenul pentru depunerea cererilor pentru plati directe

A fost prelungit termenul pentru depunerea cererilor pentru plati directe


Comisia Europeana a decis marti, tinand cont de solicitarile statelor membre, sa prelungeasca pana pe 15 iunie perioada in care agricultorii pot depune dosarul prin care solicita acordarea de ajutoare de la Politica Agricola Comuna (PAC), informeaza un comunicat de presa al executivului comunitar.

Astfel, in urma deciziei Comisiei Europene, statele membre vor putea prelungi, pe baza de voluntariat, data limita pana la care pot fi depuse cereri pentru plati directe, de la 15 mai pana la 15 iunie 2019.

 

“Aceasta posibilitate de prelungire ar urma sa permita tuturor fermierilor din Uniunea Europeana sa isi depuna la timp dosarul si sa primeasca ajutoarele de care pot beneficia in cadrul Politicii Agricole Comune. Vreau sa reamintesc ca statele care decid sa prelungeasca data limita trebuie sa asigure respectarea tuturor regulilor de control bugetar”, a declarat comisarul european pentru agricultura, Phil Hogan.

 

Pentru a primi plati directe, fermierii trebuie sa depuna in fiecare an o cerere de ajutor. Ulterior autoritatile nationale sunt responsabile de administrarea si controlul platilor directe realizate catre fermierii din tara lor. Fiecare tara are un anumit nivel de flexibilitate in ceea ce priveste modul de acordare a acestor plati.Poti fi interesat si de