9 companii belgiene participa la "Belgian Meat Networking Day & Evening Cocktail"
Luni, 21 Octombrie 2019
Luni, 21 Octombrie 2019
Aceste noua companii sunt: Agrofood (Vleeshandel De Waele), Belgian Pork Group, Debra-Meat, Groep De Brauwer, G. Van Landschoot & Zonen, Noordvlees Van Gool, Sopraco, Vannieuwenhuyse si Delavi.
Acestia vor avea ocazia de a interactiona cu specialistii romani din domeniu, intr-un schimb de experienta, impartasind informatii despre noutatile din sector, lansari de produse, idei de afaceri, relationari cu firme conexe si posibile colaborari, in cadrul evenimentului "Belgian Meat Networking Day & Evening Cocktail".
Astfel ca, in prima parte a zilei, delegatia belgiana va efectua un tur al expozitiei si va vizita toate companiile din industria carnii prezente la eveniment. Apoi, producatorii belgieni vor ramane pe tot parcursul zilei, in standul CARNEXPO unde se vor derula intalniri business-to-business cu reprezentanti ai companiilor care activeaza in industria carnii din Romania, cu importatori de utilaje, buyeri din sectorul de retail, dar si reprezentanti din HoReCa.
Ziua se va incheia cu o invitatie la cocktail, unde producatorii belgieni ii asteapta pe toti producatorii de carne din Romania, intr-o atmosfera destinsa, propice pentru discutii, relationari si incheieri de parteneriate.
Infiintata in anul 2003, sub umbrela VLAM - Flanders’ Agricultural Marketing Board, Belgian Meat Office functioneaza ca o interfata a companiilor belgiene si are rolul de a incuraja si spirjini exportul de carne de porc si vita, dar si de a promova intalniri business-to-business in acest sens.
In ceea ce priveste productia de carne de porc din Belgia, statisticele arata ca a crescut usor in 2018 si s-a ridicat la aproape 1,07 milioane de tone. Acest lucru inseamna o crestere de aproape 30.000 de tone fata de 2017. Productia de carne de vita si cea de vitel insa, a ramas oarecum stabila in 2018, comparativ cu anul 2017. Astfel ca, s-au produs aproape 216.000 de tone de carne vita si 61.000 de tone de vitel.
Referitor la volumul exportului de carne de porc, in anul 2018 s-a observat o crestere usoara, cu 2,7%, pana la 816.609 tone. Asadar, si in 2018, Germania ramane cea mai importanta destinatie de export pentru carnea de porc belgian. Polonia se afla pe locul doi, cu o pondere a volumului de 27%. Olanda, Marea Britanie si Republica Ceha completeaza top 5.
"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in parteneriat cu Primaria Sectorului 4 si...
Boala a fost depistata in orasul Velingrad, regiunea Pazardjik, fiind identificata in cinci unita...
"Fara doar si poate, produsele vor fi la preturi normale, nu se anticipeaza cresteri semnificativ...