7,5 mil. euro pentru o companie care se ocupa cu gestionarea deseurilor alimentare

7,5 mil. euro pentru o companie care se ocupa cu gestionarea deseurilor alimentare


Winnow, o companie de tehnologie infiintata in Marea Britanie in 2013, care functioneaza si in Romania din 2018 - cu domeniul in activitatea gestionarii deseurilor alimentare, a primit o finantare de 7,5 milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI).

Finantarea are ca scop introducerea si dezvoltarea de solutii sofware si hardware care sa ajute personalul din bucatariile comerciale sa gestioneze cantitatile si tipurile de produse alimentare, cu scopul de a preveni risipa alimentelor, potrivit unui anunt al BEI.

 

Imprumutul, sustinut de Fondul European pentru Investitii Strategice (FEIS), vine in cadrul Planului de Investitii pentru Europa, cunoscut si ca "Planul Juncker" sau "Planul de investitii in infrastructura UE", anuntat pentru prima data in 2014 de catre presedintele Comisiei Europene. "Acest proiect este primul din Romania derulat in cadrul instrumentului European Growth Finance Facility si sustinut de Planul de Investitii pentru Europa si va avea un impact semnificativ la reducerea deseurilor alimentare in bucatariile comerciale. Proiectul stimuleaza cercetarea si dezvoltarea din Romania si are avantajul de a consolida competitivitatea in Romania si de a crea locuri de munca de inalta calitate", a declarat vicepresedintele BEI Andrew McDowell.

 

Winnow, infiintata in Anglia in 2013 si care are sediul la Cluj, este o companie care dezvolta instrumente pe baza de inteligenta artificiala pentru a-i ajuta pe bucatari sa-si gestioneze intr-un mod mai rentabil bucatariile prin reducerea la jumatate a cantitatii de deseuri alimentare. "Continuam sa construim la Cluj o echipa de talie mondiala, pentru a ne putea pune in practica, in mod eficient, planurile de viitor. De asemenea, avem foarte multa incredere in viitorul comunitatii tehnologice de la Cluj, iar faptul ca ne numaram printre pionierii din domeniul inteligentei artificiale care vor beneficia de sprijin din partea Bancii Europene de Investitii reflecta in mod real munca asidua a echipei noastre de aici", a declarat Kevin Duff, cofondatorul Winnow. Firma a raportat pentru biroul din Cluj, infiintat in iunie 2018, un numar mediu de 6 angajati. Compania are active pe site mai multe anunturi de angajare pentru pozitii tehnice.Poti fi interesat si de