52.000 de oameni au participat la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa
Vineri, 17 Mai 2024
Vineri, 17 Mai 2024
Pe parcursul celor trei zile, la GRILLFEST s-au consumat peste 200 de tone de preparate pentru BBQ, organizatorii fiind nevoiti sa dubleze cantitatea de produse estimata initial. In topul preferintelor participantilor s-au regasit preparatele din carne de porc, apoi produsele din carne de pui, produsele din carne de vita si oaie, si, nu in ultimul rand, a fost o cerinta crescuta pentru peste si fructe de mare. Legumele si salatele au avut si ele un rol important in definirea meniurilor de BBQ de la GRILLFEST, fiind nelipsite in promovarea si dezvoltarea unui stil de viata sanatos. Zeci de mii de preparate gatite prin diferite tehnici cu foc si fum de catre cei 200 de chefi din 10 tari au incantat papilele gustative ale participantilor, iar peste 5.000 dintre ei si-au dorit sa incerce gustul unic GRILLFEEST – burgerul si steak-ul de crocodil, in timp ce la Barbeque Carousel echipa lui Chef Orlando Zaharia a pregatit 36 de purcelusi de lapte.
Peste 10.000 de copii s-au distrat in parcul gonflabil, iar masinutele electrice au facut sute de ture. Cei mici s-au bucurat in numar mare si de arena de box si arte martiale care a inregistrat 120 de antrenamente. Atat cei mici cat si cei mari au avut ocazia sa faca sport pe tot parcursul festivalului in zona de fitness, unde antrenorul Alexander Florescu a organizat numeroase concursuri pentru copii, tineri, mamici si tatici.
“Suntem incantati si onorati de caldura cu care publicul a primit acest nou concept de festival de barbeque pe care l-am adus in Romania, iar anul acesta pentru prima data la Snagov. A fost un efort de proportii, dar raspunsul primit atat din partea participantilor, cat si celor din industrie ne dovedeste inca o data ca a meritat din plin. In numele intregii echipe GRILLFEST vreau sa le multumesc tuturor celor prezenti pentru deschiderea si bucuria cu care au imbratisat festivalul. De asemenea, multumesc este putin spus pentru sponsorii si partenerii, reprezentantii din industria carnii, horeca si retail, barbeque chefii, artizanii, producatorii si distribuitorii de echipamente profesionale, partenerii de iluminare, ambalaje reciclabile, produse sanitare, curatenie, securitate, toti cei care au participat la desfasurarea de forte care a facut posibil GRILLFEST 2024. Va multumim tuturor si va asteptam in 2025 cu un GRILLFEST si mai mare, si mai bun, si mai spectaculos!” a declarat Eugen Capra, organizator GRILLFEST.
Cei doi ambasadori ai festivalului, Chef Orlando Zaharia si Chef Paizao, invitat special din Brazilia s-au intrecut in fata publicului intr-o competitie de gusturi cu doua premiere culinare. Chef Orlando Zaharia a pregatit in premiera un ’’smash ciolan de porc’’ cu gust autentic romanesc, in timp ce Chef Paizao a adus gustul Braziliei intr-un burger de crocodil. Publicul degustator a decis ca ambele gusturi sunt castigatoare. In urma experientei GRILLFEST, Chef Paizao a ramas atat de impresionat de cultura romaneasca si caldura cu care a fost intampinat, incat a plecat acasa cu un nou tatuaj care spune “Multumesc Romania!”.
“M-am simtit extraordinar in Romania si sunt recunoscator ca am avut ocazia sa impartasesc un pic din gustul Braziliei cu voi. Am descoperit la GRILLFEST toate ingredientele unui eveniment de cultura gastronomica de renume mondial, o multime de chefi talentati si un public uimitor. Abia astept sa ne revedem anul viitor! Asa cum mi-am scris si pe brat cu ajutorul artistului tatuator – Multumesc, Romania!” – a declarat Chef Paizao, ambasador GRILLFEST, invitat special din Brazilia.
“GRILLFEST este cel mai complex eveniment de barbeque la care am luat parte pana acum. Ma bucur ca am putut contribui la aceste trei zile de cultura gastronomica, am avut ocazia sa le facem tuturor cunostinta cu cultura barbeque si sa le aratam ca inseamna mult mai mult decat un gratar. Multumesc tuturor participantilor, organizatorilor care au facut posibil acest eveniment si echipei mele pentru implicarea extraordinara. Ne vedem anul viitor, la GRILLFEST!” – a declarat Chef Orlando Zaharia, ambasador GRILLFEST.
In cadrul festivalului, juriul format din membri ai ANBCT - Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism din Romania au degustat produse de la toate cele 50 de standuri de barbeque pentru a alege cele mai bune preparate din Romania si au desemnat trei castigatori. Marele castigator al editiei este Casa Angus, urmat indeaproape de Cocorico, ocupatii locului 2 si Pastramaria Zimbria pe locul 3. In acelasi timp, a avut loc, in premiera in Romania, competitia Blade Masters, dedicata artizanilor de cutite ce s-au intrecut in probe de finete si anduranta timp de doua zile, in fata juriului format din specialisti producatori si distribuitori de cutite, artizani pasionati si chefi bucatari de renume. Castigatorul competitiei, artizanul Valentin Popescu, a fost desemnat Blade Master GRILLFEST 2024.
Serile au fost insufletite de concertele sustinute de Loredana & Agurida, Diana Matei & Taraful Cleante, Puya, Connect-r, Damian Draghici & Brothers si Viorica & Taraful Clejanilor, in lumina unui spectacol de artificii impresionant. Editia GRILLFEST 2024 s-a incheiat duminica, 12 mai, in aplauzele publicului.
Siguranta in cadrul festivalului a fost asigurata de peste 200 de agenti din cadrul serviciilor de Politie si Jandarmerie, dar si de un numar de 70 de agenti de paza special adusi de organizatori. Pe parcursul celor 3 zile nu s-a inregistrat niciun incident. Serviciul de Ambulanta a fost prezent in permanenta in perimetrul evenimentului. Singurele solicitari catre medici pe parcursul intregului festival au fost 4 comprimate de analgezice.
Parteneri: Lidl, Birra Moretti, Cocorico, WAU, Peris, Ocean Fish, Sezamo, Pefoc.ro, Weber, Bioten, Eglo, KAYO, Coca-Cola.
Parteneri media: Radio ZU, INDUSTRIA CARNII.RO, EuroMeatNews.com.
Cu o suprafata de expunere de 1 500 mp, peste 150 de companii din aproximativ 20 de tari si un pr...
Evenimentul are ca scop pe de-o parte evaluarea generala a calitatii produselor provenite din mar...
Evenimentul, care a avut loc la inceputul lunii septembrie la restaurantul Vlees & Co Steak d...